21:38:40    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 februari 2014 10:47 uur, laatst gewijzigd op 14 februari 2014 10:49 uur

Archeologisch onderzoek Eijngel

Archeologisch onderzoek Eijngel

In het voorjaar wordt gestart met archeologisch onderzoek op het terrein van Den Eijngel in Lennisheuvel. De voormalige herberg – een rijksmonument - wordt momenteel grondig gerestaureerd door Leo Koenraads en Carly Brussé. De werkzaamheden verlopen volgens de eigenaren voorspoedig en moet medio 2015 helemaal klaar zijn.

Eerder werd al onderzoek gedaan in de grond bij het stalgedeelte van het monument uit 1494. In het voorjaar is het de beurt aan het terrein rond het woonhuis. In de eerste fase van het onderzoek zijn diverse vondsten gedaan. Zo werd onder meer de overgang van houtbouw naar steenbouw – rond 1500 – gevonden. De archeologische onderzoeken moeten meer duidelijkheid geven over de vele functies die de herberg op de hoek van de Mijlstraat en Lennisheuvel door de jaren heen heeft gehad.

Deze week maakte Stichting Streekrekening Het Groene Woud bekend vanuit het Streekfonds een financiële bijdrage te geven voor het archeologische onderzoek én voor een publicatie Schrijver van het naslagwerk wordt George Dirven die eerder het boek ’Erfgoed in De Meierij’ schreef.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geerts advies Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie