RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:30:27    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 14 februari 2014 10:47 uur, laatst gewijzigd op 14 februari 2014 10:49 uur

Archeologisch onderzoek Eijngel

Archeologisch onderzoek Eijngel

In het voorjaar wordt gestart met archeologisch onderzoek op het terrein van Den Eijngel in Lennisheuvel. De voormalige herberg – een rijksmonument - wordt momenteel grondig gerestaureerd door Leo Koenraads en Carly Brussé. De werkzaamheden verlopen volgens de eigenaren voorspoedig en moet medio 2015 helemaal klaar zijn.

Eerder werd al onderzoek gedaan in de grond bij het stalgedeelte van het monument uit 1494. In het voorjaar is het de beurt aan het terrein rond het woonhuis. In de eerste fase van het onderzoek zijn diverse vondsten gedaan. Zo werd onder meer de overgang van houtbouw naar steenbouw – rond 1500 – gevonden. De archeologische onderzoeken moeten meer duidelijkheid geven over de vele functies die de herberg op de hoek van de Mijlstraat en Lennisheuvel door de jaren heen heeft gehad.

Deze week maakte Stichting Streekrekening Het Groene Woud bekend vanuit het Streekfonds een financiële bijdrage te geven voor het archeologische onderzoek én voor een publicatie Schrijver van het naslagwerk wordt George Dirven die eerder het boek ’Erfgoed in De Meierij’ schreef.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Kindertuin Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Rijschool Dolman Doornmalen electro Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Koppelmans Geerts advies Olieenzo TopSlank Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Natasja fashion 040Fit