00:37:00    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 14 januari 2014 14:34 uur, laatst gewijzigd op 18 januari 2014 23:26 uur

Arcadis onderzoekt boorlocaties

Arcadis onderzoekt boorlocaties

Op de foto: Campagneleider Geert Ritsema (links) kwam in augustus naar Boxtel en bezocht de beoogde boorlocatie nabij bedrijventerrein Vorst. (Foto: Peter de Koning).

Ingenieursbureau Arcadis gaat in opdracht van minister Henk Kamp een structuurvisie maken over (proef)boringen naar schaliegas. Milieudefensie noemt de keus voor Arcadis omstreden en opmerkelijk. Eerder was er kritiek op het bureau vanwege mogelijke economische belangen bij schaliegaswinning.

Arcadis was ook betrokken bij een eerder rapport waarin werd ingegaan op de mogelijke risico's bij (proef)boringen naar schaliegas. Dat onderzoek stond onder regie van het bureau Witteveen en Bos, diverse andere onderzoeksbureaus werkten hieraan mee. Enkele van hen, waaronder Arcadis, werden ervan beticht economische belangen te hebben. Dit zou onder meer blijken uit activiteiten in de Verenigde Staten en Canada.

In de nieuwe structuurvisie moet komen staan op welke locaties in Nederland naar schaliegas geboord kan worden. Ook de gemeente Boxtel is hiervoor in beeld. Milieudefensie zegt in een reactie dat het onaanvaardbaar is dat minister Kamp heeft gekozen voor Arcadis. ,,De uitkomst van het onderzoek kunnen we wel raden: belangen van omwonenden en het milieu worden aan de kant geschoven", zegt campagneleider Geert Ritsema.

De structuurvisie is naar verwachting in april klaar en wordt dan besproken door de Tweede Kamer.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel buisman optiek Geerts advies Beleef Boxtel TopSlank Toverboom Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Filipe Doornmalen electro EmielTechniek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geld en Makelaardij