RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:40:59    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 26 november 2013 09:24 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2013 09:24 uur

Anonieme flyers tegen fietstunnel

Anonieme flyers tegen fietstunnel

Bewoners van de straten in de omgeving van de dubbele overweg in Boxtel hebben maandag een huis aan huis verspreide flyer in de bus gevonden. Daarin staat de (anonieme) oproep om de gemeente te bellen of te mailen als zij vóór de aanleg van een autotunnel zijn.

In het weekeinde stuurden vertegenwoordigers van horecaondernemers en centrumwinkeliers een brandbrief aan de gemeenteraad met het verzoek om dinsdagavond 26 november toch vooral níet te kiezen voor alleen een fietstunnel. In de papieren editie van deze krant plaatsen ook de werkgevers van bedrijventerrein Ladonk vorige week al zo’n oproep.

Sinds het najaar van 2012 hebben tal van particulieren en belangengroepen in totaal 42 oplossingen aangedragen voor de dubbele spoorwegovergang in de Tongersestraat. Uiteindelijk hebben die geleid tot twee varianten: een autotunnel of een fietstunnel. In de gemeenteraad lijkt zich een meerderheid af te tekenen om autoverkeer in de toekomst te weren uit de Tongersestraat, dit tot groot ongenoegen van ondernemend Boxtel die verlies van klanten en dus omzet vrezen. Werkgevers op Ladonk, verenigd in de WeB, zijn vooral beducht voor de doorstroming van het verkeer. Die zou in hun ogen in de knel komen als de raadsfracties kiezen voor de fietstunnel.

De WeB pleit, net als enkele jaren geleden, voor een proef met een afsluiting van de dubbele overweg voor automobilisten. In ’De Stelling’ op deze website wordt gevraagd hoe Boxtel over zo’n proefafsluiting denken. Van de 77 deelnemers aan de poll, vindt een ruime meerderheid (58 procent) zo’n proef een goede zaak.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Doornmalen electro 040Fit Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Toverboom Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Tiga Geld en Makelaardij Koppelmans TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Rijschool Dolman Kindertuin Huidtherapie