RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:48:54    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 december 2013 10:28 uur, laatst gewijzigd op 18 december 2013 12:29 uur

André Kuipers weer naar Boxtel

André Kuipers weer naar Boxtel

Op de foto: Astronaut André Kuipers verzorgde begin dit jaar een gastles aan de leerlingen van groep 8T van basisschool De Vorsenpoel. (Foto: Gerard Schalkx).

André Kuipers gaat in januari opnieuw een speciale gastles geven aan leerlingen van een Boxtelse (basis)school. De plaatselijke opticien Sybilla Buisman houdt ook dit jaar een vuurwerkbrillenactie waaraan ze een fotowedstrijd heeft gekoppeld. De klas of groep die de meeste stemmen in de wacht sleept, wint een bezoek van de beroemde astronaut.

Wethouder Peter van de Wiel en de Boxtelse opticien Sybilla Buisman kwamen maandag langs bij basisschool De Hobbendonken met een belangrijke boodschap. Ze drukten de leerlingen op het hart om tijdens de jaarwisseling voorzichtig te zijn en goed uit te kijken met het afsteken van vuurwerk. Vervolgens reikten ze veiligheidsbrillen uit.

Sybilla Buisman sponsort dit jaar de vuurwerkbrillen op twaalf scholen in Boxtel, waaronder ook de Michaëlschool op het terrein van Huize De La Salle en De Speelman, de school voor speciaal onderwijs aan de Tijvert. ,,Het gaat bij de meeste onderwijsinstellingen om alle kinderen van de groepen 1 tot en met 7 en bij sommige alleen om de nieuwe leerlingen”, liet Buisman maandag weten.

Buisman: ,,We bezoeken alle scholen, maar hier bij De Hobbendonken verrichten we de symbolische openingshandeling en reik ik samen met de wethouder de eerste brillen uit. Ook dit jaar is het doel dat Boxtel deze jaarwisseling oogletsel vrij is, waarbij we opnieuw afspraken hebben kunnen maken met een oogarts. Die laat begin volgend jaar weten of dit inderdaad gelukt is.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij SNS Bank Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht