18:39:56    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 06 januari 2014 15:20 uur, laatst gewijzigd op 06 januari 2014 15:38 uur

André Kuipers naar Hobbendonken

André Kuipers naar Hobbendonken

Op de foto: Leerkracht Reinout Brocken van groep 7 van De Hobbendonken is net als zijn leerlingen dolblij met de prijs die gekoppeld is aan de fotowedstrijd van de Boxtelse opticien Sybilla Buisman: een gastles van astronaut André Kuipers. (Foto: Albert Stolwijk).

De leerlingen van groep 7 van de Boxtelse basisschool De Hobbendonken waren maandagmiddag helemaal door het dolle heen. Als winnaar van de fotowedstrijd van de plaatselijke opticien Sybilla Buisman hebben zij een prachtige prijs in de wacht gesleept. Donderdag 23 januari komt niemand minder dan de beroemde Nederlandse astronaut André Kuipers een gastles geven over zijn ervaringen in de ruimte.

Sybilla Buisman sponsorde in december een vuurwerkbrillenactie, waarbij ze dit keer 2044 brillen uitreikte op twaalf scholen. De fotowedstrijd was gekoppeld aan de actie. Het was de bedoeling dat de deelnemende klassen een mooi, originele en leuke foto maakten van hun klas, waarbij ze allemaal de zogeheten firegoogs dragen. Groep 7 van leerkracht Reinout Brocken van De Hobbendonken won uiteindelijk afgetekend met 179 stemmen, voor groep 8 van diezelfde school met 94 stemmen. Op de winnende foto  zijn de leerlingen te zien op een raket.  

Kuipers komt op donderdag 23 januari naar Boxtel. Burgemeester Mark Buijs treedt op als gastheer tijdens het bezoek van Kuipers aan De Hobbendonken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Alfa Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij TopSlank Filipe Remax-optimus buisman optiek Elan Bikes support Geerts advies Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro Toverboom Huidtherapie