RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:13:24    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 06 januari 2014 15:20 uur, laatst gewijzigd op 06 januari 2014 15:38 uur

André Kuipers naar Hobbendonken

André Kuipers naar Hobbendonken

Op de foto: Leerkracht Reinout Brocken van groep 7 van De Hobbendonken is net als zijn leerlingen dolblij met de prijs die gekoppeld is aan de fotowedstrijd van de Boxtelse opticien Sybilla Buisman: een gastles van astronaut André Kuipers. (Foto: Albert Stolwijk).

De leerlingen van groep 7 van de Boxtelse basisschool De Hobbendonken waren maandagmiddag helemaal door het dolle heen. Als winnaar van de fotowedstrijd van de plaatselijke opticien Sybilla Buisman hebben zij een prachtige prijs in de wacht gesleept. Donderdag 23 januari komt niemand minder dan de beroemde Nederlandse astronaut André Kuipers een gastles geven over zijn ervaringen in de ruimte.

Sybilla Buisman sponsorde in december een vuurwerkbrillenactie, waarbij ze dit keer 2044 brillen uitreikte op twaalf scholen. De fotowedstrijd was gekoppeld aan de actie. Het was de bedoeling dat de deelnemende klassen een mooi, originele en leuke foto maakten van hun klas, waarbij ze allemaal de zogeheten firegoogs dragen. Groep 7 van leerkracht Reinout Brocken van De Hobbendonken won uiteindelijk afgetekend met 179 stemmen, voor groep 8 van diezelfde school met 94 stemmen. Op de winnende foto  zijn de leerlingen te zien op een raket.  

Kuipers komt op donderdag 23 januari naar Boxtel. Burgemeester Mark Buijs treedt op als gastheer tijdens het bezoek van Kuipers aan De Hobbendonken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies SNS Bank Doornmalen electro Huidtherapie Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht