RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:38:05    dinsdag, 19 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 14 januari 2013 16:59 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2013 15:12 uur

André Kuipers in Boxtel

André Kuipers in Boxtel

Op de foto: Bij aankomst in Boxtel werd André Kuipers als een ware held onthaald op het schoolplein van basisschool De Vorsenpoel. (Foto: Gerard Schalkx).

De Nederlandse astronaut André Kuipers heeft maandagmiddag een onvergetelijke indruk gemaakt op de leerlingen van basisschool De Vorsenpoel. ’De grootste Nederlander van het jaar 2012’ werd rond de klok van kwart voor twee met een erehaag als een ware held ontvangen door alle kinderen en docenten.

De leerlingen van groep 8T kregen in hun klas vervolgens een uitgebreide presentatie in woord en beeld van Kuipers over zijn ervaringen in het internationaal ruimtestation (ISS) waar hij vorig jaar zes maanden verbleef. Het was zijn tweede ruimtereis nadat hij in april 2004 deelnam aan de zogeheten Delta-missie. Kuipers liet in de Boxtelse basisschool ook een film zien van opnamen die hij zelf gemaakt had tijdens zijn bijzondere reis.  

Groep 8T mocht Kuipers verwelkomen omdat de leerlingen een fotowedstrijd hadden gewonnen van de Boxtelse opticien Sybilla Buisman Optiek rond de vuurwerkbrillen van Fire Googs. Sybilla Buisman deelde in december vuurwerkbrillen uit op basisscholen in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel en koppelde hier een wedstrijd aan.     

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Olieenzo