RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:56:06    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 23 mei 2013 21:04 uur, laatst gewijzigd op 23 mei 2013 21:08 uur

Andere plek kV kost 1,6 miljoen

Andere plek kV kost 1,6 miljoen

Op de foto: Het kV-station wordt nu gepland helemaal links op de foto, naast het parkeerterrein bij het datacenter van Rabobank Nederland. (Foto: Albert Stolwijk).

Raadsbreed oefenden de Boxtelse fracties druk uit om een hoogspanningsstation niet te dicht bij het kerkdorp Lennisheuvel te bouwen. B. en W. komen tegemoet aan die wens, maar dat komt de gemeenteraad wel duur te staan: 1,6 miljoen euro om precies te zijn.

Bedrijventerrein Vorst blijft de plek waar het zogeheten kV-station moet komen. Echter niet nabij woningen aan de straat Brede Heide, maar pal naast het parkeerterrein bij het datacenter van Rabobank Nederland aan de Keulsebaan. Het college heeft donderdagochtend het rapport onder ogen gekregen waarin onderzoekers van ingenieursbureau Arcadis vier alternatieven beoordeelden naast de al geplande, maar zwaar bekritiseerde bouwlocatie.

Bouwen aan de overkant van de Keulsebaan, op het terrein van de voormalige vestiging van BioMérieux, blijkt onmogelijk. Het ene deel van het perceel blijkt uiteindelijk toch niet te koop, op een ander (groter) deel is sprake van bodemverontreiniging. Donderdagmiddag heeft het voltallige college intensief vergaderd over de onderzoeksresultaten.

De gemeenteraad is dinsdag 28 mei aan zet en moet haar fiat geven voor een noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan. Maar – en dat is wellicht belangrijker – de fracties zullen ook moeten instemmen met het feit dat op andere beleidsterreinen flink gesnoeid wordt in de financiën. Dat is nodig omdat de revenuen door de uitgifte van bouwkavels op Vorst door de bouw van het kV-station aan de Keulsebaan fors minder zijn dan waar in de begroting rekening mee is gehouden.

De Boxtelse gemeenteraad toonde zich de voorbije maanden gevoelig voor de kritiek op de locatiekeuze vanuit Lennisheuvel. Als de fracties met de nieuwe bouwplek instemmen, zullen zij ongetwijfeld kritiek uit andere hoek te verduren krijgen. Want Boxtel moet de komende jaren al 6 miljoen euro bezuinigen en dit bedrag zal door het nieuwe raadsvoorstel met een kwart worden verhoogd…

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel