15:01:50    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Maandag, 05 december 2011 15:32 uur, laatst gewijzigd op 05 december 2011 15:34 uur

Amnesty voert actie voor Egypte

Amnesty voert actie voor Egypte

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers steekt de actiekaars aan onder toeziend oog van Irene van Hasselt en haar kinderen Lena en Vera. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Frank van Beers heeft maandag zijn handtekening gezet onder een petitie van Amnesty International. De ondertekening vond traditiegetrouw plaats in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Markt.

De werkgroep vraagt dit jaar extra aandacht voor de noodtoestand in Egypte. De petitie is er dan ook op gericht een einde te maken aan de noodtoestand in Egypte. Tijdens een noodtoestand vervalt de normale wetgeving en dat baart Amnesty International grote zorgen. ,,De overheid mag in zo'n situatie beslissingen nemen zonder overleg met het volk. Dat gaat in tegen de mensenrechten", stelde Dimitri de Pont van Amnesty International Boxtel.

Burgemeester Van Beers was de eerste Boxtelaar die de petitie ondertekende. Ook stak hij een actiekaars aan. In de hal van het gemeentehuis kunnen Boxtelaren de petitie tekenen. Vrijdag 9 december zal de lokale afdeling bij het NS-station reizigers aanspreken en zaterdag 10 december staat de werkgroep met een kraam in winkelcentrum Oosterhof.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek TopSlank buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Toverboom Podium Boxtel Filipe Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg