03:01:11    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 03 december 2012 14:27 uur, laatst gewijzigd op 04 december 2012 14:27 uur

Amnesty in actie voor gevangenen

Amnesty in actie voor gevangenen

Op de foto: Burgemeester Hans van Brummen tekende de petities en stak een kaarsje aan voor de gevangenen in Wit-Rusland en Iran. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Hans van Brummen heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder twee petities van Amnesty International. De werkgroep vraagt dit jaar aandacht voor twee gevangenen in Wit-Rusland en Iran.

De Iraanse Nasrin Satoudeh is advocaat en heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen omdat ze opkomt voor minderjarigen die de doodstraf hebben gekregen. Ales Bialiatski zit gevangen in Wit-Rusland voor zijn activiteiten als directeur van een mensenrechtenorganisatie.

De Boxtelse afdeling van Amnesty International heeft in de hal van het gemeentehuis twee petities liggen die Boxtelaren kunnen ondertekenen. Van Brummen mocht als burgemeester de eerste handtekening zetten. Zaterdag 8 december is Amnesty met een stand te vinden in winkelcentrum Oosterhof, maandag 10 december kunnen treinreizigers hun handtekening zetten bij het NS-station.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen