RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:23:13    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 10 december 2014 10:28 uur, laatst gewijzigd op 10 december 2014 10:30 uur

Amnesty bij treinstation Boxtel

Amnesty bij treinstation Boxtel

Op de foto: Onder toeziend oog van Ineke Puls (links) en Irene van Hasselt van de Boxtelse afdeling van Amnesty zette Mark Buijs zijn handtekening onder twee petities. (Foto: Annelieke van der Linden).

Woensdag 10 december is het exact 66 jaar geleden dat de Universele Verklaring voor De Rechten van de Mens werd opgesteld. De Boxtelse afdeling van Amnesty International organiseert diverse activiteiten die in het teken staan van mensenrechten. Mark Buijs ondertekende maandag als eerste twee petities; woensdag zijn leden van Amnesty tussen 15.00 en 18.00 uur voor het NS-station te vinden om handtekeningen te verzamelen van treinreizigers.

De eerste handtekeningenactie gaat over Turkije en vrijheid van meningsuiting. Amnesty is van mening dat de Turkse autoriteiten een totale minachting voor het recht op vrije meningsuiting en het recht op vreedzame samenkomst vertonen. Zo worden journalisten, advocaten en mensenrechtenverdedigers voor de rechter gesleept en treedt de politie hard op tegen demonstranten.

Middels de petitie wordt de Turkse premier Erdogan opgeroepen om vrijheden te respecteren, protesten toe te staan, onderdrukkend wetgeving te veranderen, politiegeweld te stoppen en agenten te vervolgen die misdrijven begaan. In de tweede petitie wordt gevraagd om de vrijlating van Mohammad al-Qahtani uit Saudi-Arabië. Hij is medeoprichter van de mensenrechtenorganisatie ACPRA en werd in maart 2013 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het zonder toestemming oprichten van een organisatie en het aanzetten tot oproep. De werkelijke reden is zijn inzet voor mensenrechten, aldus Amnesty. De organisatie roept de Saudische autoriteiten op om Al-Qahtani onmiddellijk vrij te laten.

In eerste instantie kreeg de Boxtelse afdeling geen toestemming van de NS om handtekeningen in te zamelen bij het station. Later keurden de Nationale Spoorwegen de inzameling tóch goed. Zaterdag 13 december is Amnesty tussen 09.00 en 13.00 uur nog aanwezig in winkelcentrum Oosterhof.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo SNS Bank Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel