RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:43:05    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 17 augustus 2012 15:16 uur, laatst gewijzigd op 17 augustus 2012 15:17 uur

'Ambulance naar verkeerde straat'

De SP-afdeling in Boxtel heeft vrijdag bij het college van B. en W. met een brandbrief aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van de galerijwoningen in de Lijsterbesgaard bij het uitrukken van een ambulancedienst. Deze week vond hier weer een dergelijk incident plaats.

De SP trok al in april bij het gemeentebestuur aan de bel, toen een inderhaast opgetrommelde ambulance de weg niet kon vinden naar het betreffende wooncomplex. ,,Het college zegde toe om in overleg te gaan met de GGD Brabant-Noord, maar uit het nieuwe incident blijkt dat dit nog niet heeft geleid tot verbeteringen”, stelt SP-fractievoorzitter Eric van den Broek.

Eerder vestigde de Boxtelse politiek ook de aandacht op de slechte bereikbaarheid en vindbaarheid van bepaalde straten en wooncomplexen. Van den Broek: ,,Het blijkt dat sommige straten moeilijk zijn te verwerken in de navigatiesystemen en ook de bewegwijzering is niet altijd duidelijk. Reden waarom wij bij het gemeentebestuur hebben voorgesteld om met wijkorganen te inventariseren welke buurten en complexen moeilijk vindbaar zijn. Dan kan de gemeente met de GGD overleggen of de vindbaarheid voor hulpdiensten beter kan worden geregeld en kan Boxtel mogelijk zelf de bewegwijzering verbeteren.”

Afgelopen week vond er in hetzelfde wooncomplex in de Lijsterbesgaard wederom een incident plaats, waarbij de ambulance naar de verkeerde straat werd genavigeerd. Van den Broek: ,,Reden voor de SP om opnieuw aan de bel te trekken. Is er wel iets gebeurd, na onze eerste vragen? Moeten er soms eerst doden of gewonden vallen voordat er serieus naar dit probleem wordt gekeken?”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding