RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:44:12    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 29 augustus 2012 09:22 uur, laatst gewijzigd op 29 augustus 2012 09:24 uur

'Altijd denkend in oplossingen'

\'Altijd denkend in oplossingen\'

Op de foto: Anton van Aert wenst zijn opvolgster Tossy de Man succes als nieuwe wethouder van Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Met een aktetas en tennisrackets hebben het college van B. en W. en de gemeenteraad van Boxtel dinsdagavond afscheid genomen van wethouder Anton van Aert. Hij wordt zaterdag geïnstalleerd als burgemeester van buurgemeente Best. Tegelijk werd zijn opvolgster en partijgenoot beëdigd: Tossy de Man-Pollmann, tot gisteren fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks.

Naast de drukke baan als burgemeester is het ook goed om momenten voor ontspanning te kiezen. Die boodschap kreeg Van Aert mee tijdens de laatste raadsvergadering die hij als gemeentebestuurder in Boxtel bijwoonde. De woorden werden gesymboliseerd door de cadeaus die werden aangeboden. Namens het college van B. en W. overhandigde locoburgemeester Wim van der Zanden de scheidende wethouder een nieuwe aktetas, terwijl nestor Ad van de Wetering uit naam van de voltallige gemeenteraad tennisrackets aanbood.

In toespraken werd Van Aert geprezen voor zijn inzet, waarbij hij steeds oplossingsgericht te werk ging, meldde locoburgemeester Van der Zanden. ,,Toch schrok ik me een hoedje toen ik tweeënhalf jaar geleden voor het eerst mee aanschoof aan de collegetafel. Er werd vergaderd met het mes op tafel... Gelukkig bleek het een schilmesje te zijn dat Anton gebruikte voor het fruit dat altijd klaar staat."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen