01:44:48    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 juli 2014 22:58 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2014 23:07 uur

'Alternatieven voor Hobbendonken'

\'Alternatieven voor Hobbendonken\'

Boxtel heeft basisschool De Hobbendonken deze week twee alternatieve locaties aangeboden, zo meldt wethouder Marusjka Lestrade. De school kon die locaties kiezen nu duidelijk is dat de gemeente geen heil ziet in nieuwbouw in de wijk Munsel/In Goede Aarde.

Wethouder Lestrade maakte tijdens een drukke informatieavond in de school duidelijk dat schoolbestuur Sint-Christoffel in de onderhandelingen twee alternatieve aanbiedingen heeft gehad. De Hobbendonken had alsnog kunnen kiezen voor brede school De Wilgenbroek, waat momenteel veel lokalen leegstaan. Ook is het pand van Cello aan de Albinonistraat aangeboden, dat vroeger onderdak bood aan De Beemden.

Zeer opmerkelijk was dat tijdens de bijeenkomst in De Hobbendonken duidelijk werd dat De Maremak -  de school voor speciaal onderwijs die nog niet zo lang geleden nieuwbouw betrok bij de nieuwe Beemden aan de Europalaan - mogelijk nogal wat leerlingen gaat verliezen vanwege nieuwe richtlijnen in het basisonderwijs. Veel kinderen stromen immers in in het regulier onderwijs.

,,Als de school minder leerlingen krijgt, kunnen ze eventueel terug naar De Wilgenbroek", aldus wethouder Lestrade. Daarmee lijkt het er echter op dat de scholencarrousel die in 2008 zo voortvarend werd ingezet, terug bij af is. De Maremak was toen al in De Wilgenbroek gehuisvest en kreeg nieuwbouw; De Hobbendonken zou verkassen naar de brede school maar wilde niet.

Volgens directeur-bestuurder peter Graafmans van Sint-Christoffel heeft het schoolbestuur het aanbod van de gemeente geweigerd. Het bestuur ziet meer heil in de opstelling van een strategische visie, die binnen anderhalf jaar duidelijk maakt hoe de onderwijshuisvesting Boxtel-breed geregeld kan worden. Graafmans sluit niet uit dat Munsel/In Goede Aarde dan opnieuw in beeld komt. ,,De Hobbendonken moet dan de eerste school zijn die recht heeft op verhuizing."

De gemeenteraad buigt zich dinsdag 8 juli over de plannen voor De Hobbendonken. (Foto: Peter de Koning).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro EmielTechniek Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe Toverboom Olieenzo Meubelmakerijdenberg TopSlank Geerts advies Geld en Makelaardij buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus