RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:52:47    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 03 juli 2014 22:58 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2014 23:07 uur

'Alternatieven voor Hobbendonken'

\'Alternatieven voor Hobbendonken\'

Boxtel heeft basisschool De Hobbendonken deze week twee alternatieve locaties aangeboden, zo meldt wethouder Marusjka Lestrade. De school kon die locaties kiezen nu duidelijk is dat de gemeente geen heil ziet in nieuwbouw in de wijk Munsel/In Goede Aarde.

Wethouder Lestrade maakte tijdens een drukke informatieavond in de school duidelijk dat schoolbestuur Sint-Christoffel in de onderhandelingen twee alternatieve aanbiedingen heeft gehad. De Hobbendonken had alsnog kunnen kiezen voor brede school De Wilgenbroek, waat momenteel veel lokalen leegstaan. Ook is het pand van Cello aan de Albinonistraat aangeboden, dat vroeger onderdak bood aan De Beemden.

Zeer opmerkelijk was dat tijdens de bijeenkomst in De Hobbendonken duidelijk werd dat De Maremak -  de school voor speciaal onderwijs die nog niet zo lang geleden nieuwbouw betrok bij de nieuwe Beemden aan de Europalaan - mogelijk nogal wat leerlingen gaat verliezen vanwege nieuwe richtlijnen in het basisonderwijs. Veel kinderen stromen immers in in het regulier onderwijs.

,,Als de school minder leerlingen krijgt, kunnen ze eventueel terug naar De Wilgenbroek", aldus wethouder Lestrade. Daarmee lijkt het er echter op dat de scholencarrousel die in 2008 zo voortvarend werd ingezet, terug bij af is. De Maremak was toen al in De Wilgenbroek gehuisvest en kreeg nieuwbouw; De Hobbendonken zou verkassen naar de brede school maar wilde niet.

Volgens directeur-bestuurder peter Graafmans van Sint-Christoffel heeft het schoolbestuur het aanbod van de gemeente geweigerd. Het bestuur ziet meer heil in de opstelling van een strategische visie, die binnen anderhalf jaar duidelijk maakt hoe de onderwijshuisvesting Boxtel-breed geregeld kan worden. Graafmans sluit niet uit dat Munsel/In Goede Aarde dan opnieuw in beeld komt. ,,De Hobbendonken moet dan de eerste school zijn die recht heeft op verhuizing."

De gemeenteraad buigt zich dinsdag 8 juli over de plannen voor De Hobbendonken. (Foto: Peter de Koning).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie