02:56:20    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 mei 2012 18:30 uur, laatst gewijzigd op 11 mei 2012 22:00 uur

Alsnog lintje voor Hennie Schuurs

Alsnog lintje voor Hennie Schuurs

Op de foto: Hennie Schuurs en zijn vrouw Jannie worden gefeliciteerd door burgemeester Frank van Beers. (Foto: Gerard Schalkx).

Eigenlijk had hij de koninklijke onderscheiding al tijdens de lintjesregen voorafgaand aan Koninginnedag opgespeld moeten krijgen. Maar op dat moment verbleef Hennie Schuurs (60) uit Boxtel in Kenia om zich als vrijwilliger in te zetten voor een voetbaltoernooi voor meiden in Kisumu.

In zijn woning aan de Purcellstraat kreeg de gepensioneerde genie-militair de versierselen opgespeld door burgemeester Frank van Beers. Die roemde niet alleen de inzet van de gedecoreerde voor de organisatie van het jaarlijkse voetbaltoernooi, maar ook diens jarenlange werk om in Zuid-Soedan - onder vaak moeilijke omstandigheden - bruggen te bouwen. Tal van ontwikkelingsprojecten konden door de jaren heen op de hulp van Schuurs rekenen. Voorts maakte de Boxtelaar zich als vrijwilliger verdienstelijk voor de samenlijk door het geven van judolessen aan kinderen en het trainen voor de Hondenschool in Vught.

Hennie Schuurs mag zich voortaan lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Huidtherapie Toverboom Filipe Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek TopSlank Alfa EmielTechniek Olieenzo Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij