11:49:48    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 07 juni 2012 22:06 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2012 22:08 uur

Alpe d’HuZessers allemaal binnen

Alpe d’HuZessers allemaal binnen

Op de foto: Sam en Rens Robroek wachten met hun moeder bij de finish op hun jongste broer Fabian. De gebroeders beklommen Alpe d'Huez driemaal. (Foto: Janneke Leenders).

De Boxtelse deelnemers aan Alpe d’HuZes zijn allemaal binnen. Donderdagavond om acht uur werd het sponsorevenement in de Franse Alpen afgesloten met de bekendmaking van de voorlopige opbrengst van ruim 28 miljoen euro. Minstens 23 inwoners van Boxtel en Liempde deden mee aan Alpe d’HuZes.

Woensdag namen de eerste wielrenners en hardlopers deel aan Alpe d’HuZes, onder wie de atleten Philar Schelle en Daan Slaats, die rennend de berg opgingen. Ook Tjeu van Besouw uit Boxtel bedwong de col driemaal, net als de drie broers Robroek die hiermee hun vorig jaar aan kanker overleden vader herdachten.

Donderdag was de grote dag van Alpe d’HuZes en fietsten meer dan 5.000 wielrenners omhoog. De meesten probeerden de col zesmaal te bedwingen. Onder hen de leden van het Boxtelse team Biking4Life. Liempdenaar Henk Quinten, die vorig jaar ook van de partij was, ging ook voor zes beklimmingen.

Uiteindelijk moest Quinten na vier beklimmingen passen. ,,Vier keer de top gehaald en he-le-maal op. Het is zo ontzettend warm; doorgaan zou onverantwoordelijk zijn dus einde oefening.” De Liempdenaar stond donderdag om 02.45 uur op, om 03.30 uur daalde hij af naar de startplaats Le Bourg d’Oisins en om 05.00 uur begon hij aan de eerste beklimming.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen