14:27:54    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 06 juni 2011 21:35 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2011 16:40 uur

'Alpe d'Huez, een flinke puist!'

\'Alpe d\'Huez, een flinke puist!\'

Op de foto: Op weg naar Alpe d'Huez. Een grote reclametruck laat aan duidelijkheid niets te wensen over: hier komt Alpe d'HuZes donderdag voorbij. Rechtsaf op de rotonde en hup, de weg gaat steil omhoog. (Foto: Marc Cleutjens)

Maandag in Le Bourg d’Oisans: de meeste Boxtelaren zijn gearriveerd in de Franse Alpen en maken zich op voor het ultieme doel van hun reis: een, twee, drie, vier, vijf of zes keer Alpe d’Huez beklimmen. ,,De eerste keer viel niet echt tegen, maar het is en blijft een flinke puist hoor”, zegt Æde van der Weij van team Kennie Besta Nie.

Van der Weij heeft Alpe d’Huez maandag voor het eerst beklommen. Vooral het begin van de klim is zwaar. ,,We hebben het rustig aan gedaan en hebben ons niet helemaal leeg gereden. Bovendien kon ik zo onderweg foto’s maken. Dat zal donderdag vast niet lukken.” De sfeer in en om de col omschrijft hij als een gekkenhuis. ,,Nu al klappen mensen massaal als je naar boven gaat. Dat belooft wat als het donderdag is.”

De leden van Kennie Besta Nie gaan dinsdag nog een keer omhoog, woensdag is een rustdag. dat geldt ook voor Liempdenaar Sjef Schellekens, die maandagavond al twee kruisjes achter Alpe d’Huez kan zetten. ,,De eerste keer was erg zwaar, vooral omdat het regende. De beklimming is best pittig, maar wel te doen. Het is wel zaak je hartslag en ademhaling goed in de gaten te houden.” Henk Quinten, ook uit Liempde, reed maandag voor het eerst naar de top van Alpe d'Huez. ,,Wat een afzien zeg!", laat hij per sms-bericht weten.

De mannen van Biking4Life zijn maandag gearriveerd in Le Bourg d’Oisans. ,,Dinsdag gaan we de col voor het eerst verkennen”, vertelt Kim Albert. Teamgenoot Walter van Ruijven wil proberen om alle Boxtelse fietsers op woensdag te verzamelen om een Boxtelse Alpe d’HuZes-portret te kunnen laten maken. ,,Woensdag wordt sowieso een groepsfoto van alle deelnemers gemaakt en het zou mooi zijn als we er dan een Boxtels feestje van kunnen maken.”

Tim de Laat rijdt mee met het team van zijn werkgever, zorgverzekeraar CZ. ,,Eindelijk zijn we aangekomen”, pufte de Boxtelaar maandagavond. ,,Vanavond gaan we de col alvast met de auto verkennen. Dinsdag fietsen we omhoog om de bochten te leren kennen en ook te kijken hoe het afdalen gaat. We willen echt alle hoeken en gaten van de klim gezien hebben voordat we donderdag van start gaan.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro buisman optiek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Alfa TopSlank Huidtherapie EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Remax-optimus Elan Bikes support Filipe Meubelmakerijdenberg Toverboom Podium Boxtel