RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:29:35    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 28 april 2011 15:43 uur, laatst gewijzigd op 30 april 2011 15:38 uur

'Allemaal directeur bij BizWorld'

\'Allemaal directeur bij BizWorld\'

Op de foto: De 'directeuren' van deze minionderneming poseren achter hun fraaie sleutelhangers. (Foto: Marc Cleutjens).

De schoolverlaters van de Angelaschool hebben vandaag het project BizWorld afgesloten. Negen miniondernemingen presenteerden eigentijdse sleutelhangers aan hun publiek, dat bestond uit alle leerlingen van groep 7 en natuurlijk vaders, moeders, opa's en oma's.

BizWorld leert leerlingen uit groep 8 van de basisschool hoe ze een eigen bedrijf moeten oprichten. ,,Ze moeten een ondernemingsplan schrijven, een gesprek voeren met een financieel adviseur van de Rabobank en kledingzaak La Gare bezoeken om meer te weten te komen over marketing", vertelt leerkracht Gerrit de Jong. Opvallend: alle leerlingen hebben een directiefunctie binnen hun bedrijf.

In totaal negen miniondernemingen gingen aan de slag met de productie van sleutelhangers. Tijdens de presentatie werden de sleutelhangers op inventieve en soms ludieke wijze gepresenteerd. Een jury, bestaande uit architect Hans van Stekelenburg, Leon Bogers van de Rabobank en Martijn Jansen van modezaak la Gare, beoordeelde de optredens en gaven een punt voor het ondernemingsplan.

De miniondernemingen hadden allemaal klinkende namen, zoals De Roze Olifant, De Diamant, De Bruine Beer en Groen Licht. Om kopers te verleiden, werden loterijen gehouden en konden bij de besteding van zogenaamde Biz Euro's snoepjes verdiend worden. De sleutelhangers van sommige bedrijfjes waren zo populair, dat ze al na een kwartier waren uitverkocht.

De Roze Olifant kreeg de hoogste waardering voor haar presentatie. De Blauwe Munt won op de onderdelen boekhouding en presentatie. Minionderneming De Rode Veer won uiteindelijk editie 2011 van BizWorld.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Huidtherapie