12:22:12    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 04 mei 2011 08:58 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2011 22:04 uur

’Alleen eten, helemaal niet gezellig’

’Alleen eten, helemaal niet gezellig’

Op de foto: Bertie van Ipenburg, Sjanie Jansen en Cor van Breugel laten zich het hoofdgerecht goed smaken. (Foto: Albert Stolwijk).

Elke dinsdag en donderdag wordt vanaf 11.30 uur in gemeenschapshuis De Rots in de wijk Boxtel-Oost een driegangenmenu geserveerd. 50-plussers uit de wijk kunnen op deze dagen voor 8,50 euro komen eten. De bezoekers van Eetpunt De Rots zijn erg tevreden: ,,Het eten is goed en het is gezellig met elkaar. Alleen eten is helemaal niet leuk”, vinden de vaste gasten eensgezind. Brabants Centrum schoof aan bij Annie Sterke, Liza Scheutjens, Bertie van Ipenburg, Sjanie Jansen en Cor van Breugel voor een uitgebreide warme maaltijd en een goed gesprek.

De maaltijden worden verzorgd door Zorggroep Elde. De bezoekers kunnen elke keer kiezen uit twee menu’s. Vandaag is de aspergesoep als voorgerecht erg populair. ,,Het is weer aspergetijd, dus daar moeten we gebruik van maken”, vindt Sterke. ,,Asperges zijn heerlijk en de soep is hier erg goed.” Van Ipenburg vult aan: ,,Ik ga thuis echt geen verse soep maken voor mij alleen. En soep uit een zakje smaakt veel minder lekker.”

Het is de belangrijkste reden voor de gasten om het Eetpunt te bezoeken: alleen eten is niet gezellig. ,,Als ik in m’n eentje moet eten, is dat een soort overleven”, zegt Van Ipenburg. Bij het Eetpunt kunnen de bezoekers met elkaar praten en nieuwe contacten leggen. Van Ipenburg: ,,Ik vond het de eerste keer best eng om te komen, ik leg niet zo snel contact. Maar het is me prima bevallen en ik heb hier leuke mensen leren kennen.”

Het aantal bezoekers van het Eetpunt valt wat tegen. Volgens de initiatiefnemers zijn maar weinig inwoners op de hoogte van de voorziening. ,,We zijn aan het onderzoeken of het tijdstip wellicht aangepast moet worden”, meldt voorzitter Jan de Vreede van Stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost. ,,Wellicht dat er meer mensen komen als het Eetpunt in de avonduren geopend is.” Sterke denkt dat er zeker draagvlak is voor een dergelijke voorziening: ,,Er zijn veel alleenstaanden in Boxtel. Wellicht dat ze wat last hebben van drempelvrees. Dat hoeft nergens voor, het is namelijk gewoon heel gezellig onderling; we hebben altijd genoeg gespreksstof.”

Het mag gezegd worden: het eten smaakt prima. En wat een fijn idee dat er thuis geen afwas meer staat te wachten…

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding