20:18:04    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 februari 2012 17:11 uur, laatst gewijzigd op 03 februari 2012 09:24 uur

Alcoholcontrole in slijterij Liempde

Alcoholcontrole in slijterij Liempde

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers neemt in de Liempdse slijterij Putmans het nieuwe leeftijdscontrolesysteem ’Ageviewers’ in gebruik, terwijl ondernemer Eric Putmans een oogje in het zeil houdt. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Frank van Beers heeft woensdagmiddag in slijterij Putmans aan de Kapelstraat in Liempde een nieuw leeftijds- controlesysteem in gebruik genomen. Het gaat om ’Ageviewers’, dat bij aankoop van alcohol op afstand vaststelt of klanten oud genoeg zijn om de drank aan te schaffen. Putmans is de eerste winkelier in de gemeente Boxtel die geïnvesteerd heeft in het apparaat en op die manier de controle van de leeftijd uitbesteedt. 

De Drank- en Horecawet vereist dat van alle kopers, ook van volwassenen, vastgesteld wordt dat zij leeftijdsgerechtigd zijn. Dat is precies wat binnen Ageviewers gebeurt. Nieuw is dat de winkelier dit niet meer doet. ,,Dat is prettig, want nu hoef ik niet meer met de klant in discussie te gaan. Soms is de leeftijd moeilijk in te schatten, maar bij twijfel moet de klant zich nu legitimeren”, liet winkelier Eric Putmans woensdag weten. ,,Ik ben de eerste ondernemer in Boxtel die dit systeem in gebruik neemt, maar behalve slijterijen kunnen ook supermarkten hier voordeel uithalen.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 2 februari.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Alfa EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek Huidtherapie Geerts advies Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Filipe Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus