01:03:28    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 20 oktober 2014 11:03 uur, laatst gewijzigd op 20 oktober 2014 11:05 uur

Al 12.000 circuskaarten verkocht

Al 12.000 circuskaarten verkocht

Op de foto: Het tiendaagse circustheaterfestival Circo Circolo is in trek bij het publiek. Het openingsweekend trok duizend belangstellenden naar landgoed Velder. (Foto: Albert Stolwijk).

Festival Circo Circolo lokte afgelopen weekeinde duizenden bezoekers naar het Liempdse landgoed Velder. Het publiek genoot tussen de voorstellingen door van de zon op het grasveld dat is omzoomd met een ring van negen circustenten in verschillende vormen en kleuren. Tot nu tot nu toe zijn er ruim 12.000 kaarten verkocht, meldt de organisatie.

Tijdens de openingsvoorstelling van Circo Circolo ‘Attrappe Moi ‘van het Canadese Flip Fabrique kwam de regen donderdagavond echter buiten met bakken uit de hemel vallen. Net zoals tijdens de laatste voorstelling van dit gezelschap op zondagmiddag. Dat betekende een bijzondere parallel met deze succesvoorstelling. Die begint en eindigt ook met het geluid van regen en onweer. Flip Fabrique ontlokte staande ovaties bij een dolenthousiast publiek.

'Complicités' van La Bande d’Zoufs, waarin circusartiesten samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking, ontroerde veel toeschouwerrs. Panama Pictures met ‘Alpha’ en ACaPA met ‘Tabula Rasa’ lieten integrerende nieuwe vormen van circus zien en wisten daarmee het publiek te verbazen. ‘Marathon’ van Sebastien Wojdan en de ACaPA voorstelling ‘Circuswoud’ waren tweemaal uitverkocht, maar beide voorstellingen zijn ook nog de komende dagen te zien.

Circo Circolo is vandaag, maandag 20 oktober gesloten. Dat biedt de Liempdse fanfare Concordia de gelegenheid vanavond haar jubileumprom uit te voeren in een van de circustenten. Morgen gaat het festival op volle kracht verder. Er wordt uitgekeken naar de komst van het Zweedse Cirkus Cirkör met ‘Knitting Peace’ en het Franse Rasposo met ‘Morsure’. Ook voor de voorstellingen van Leandre (Spanje), Magmanus (Zweden) en Lonely Circus (Frankrijk) is de belangstelling groot, aldus woordvoerster Annemiek Gijsbers.

Circo Circolo, het festival voor het nieuwe circus, duurt tot en met zondag 26 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa buisman optiek Beleef Boxtel TopSlank Toverboom Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Filipe Podium Boxtel Olieenzo Geerts advies EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij