01:19:09    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 14 december 2011 11:49 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2011 11:51 uur

Akkoord over oldtimerpark

Akkoord over oldtimerpark

Op de foto: Anton van Dijke kijkt onder de motorkap van zijn Bentley. Ook die moet in de vroegere eierengroothandel een plekje krijgen. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De voormalige eierengroothandel Roveco Lukken aan de Koppenhoefstraat in Boxtel moet uitgroeien tot een toeristische attractie voor oldtimers. Ondernemer Anton van Dijke uit Geldrop rekent voor zijn Classic Park op dertigduizend bezoekers per jaar. Het bestemmingsplan dat in zijn opdracht is opgesteld, ligt vanaf vrijdag zes weken voor inspraak ter inzage.

De huidige bedrijfsgebouwen gaan onder meer onderdak bieden aan een showroom en werkplaats met een vloeroppervlak van 5.000 vierkante meter. Ook een giftshop en een kleine horecafunctie maken onderdeel van het plan uit, zo meldde wethouder Wim van der Zanden dinsdag.

Op eigen terrein worden 173 parkeerplaatsen gerealiseerd. De ’aanlegplaats’ voor eigenaren van oldtimers wordt ingebed in het groen. ,,We zijn blij met dit initiatief én met een ondernemer die wil investeren. Goed dat deze niet zo fraaie plek van Boxtel een beter aanzien krijgt”, aldus de wethouder.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel EmielTechniek Beleef Boxtel Geerts advies Toverboom buisman optiek Elan Bikes support Filipe Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Doornmalen electro