09:45:00    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 februari 2013 10:06 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2013 18:09 uur

Aftrap carnaval in Lennisheuvel

Aftrap carnaval in Lennisheuvel

Op de foto: Het bezoek van prins Paul en zijn gevolg in Lennisheuvel zorgde voor een lange polonaise in Orion. (Foto: Peter de Koning).

Bruidjes, paarse draken, cheerleaders, indianen, vampiers en cowyboys. Deze figuren waren vrijdag al vroeg te spotten in Lennisheuvel. Daar ging om 08.45 uur het carnavalsfeest van de Sint-Theresiaschool in gemeenschapshuis Orion van start. Prins Paul d’n Urste mengde zich met zijn gevolg in het feestgedruis.

,,De meesten zijn op dit tijdstip nog aan het werk, maar hier is het al één groot feest. En dat is ook de bedoeling: je moet op tijd beginnen en niet meer stopppen”, zei prins Paul vrijdagochtend. Hij kwam met zijn gevolg naar Orion en er ontstond meteen één grote polonaise.

Rob Hermans, leerling van de Theresiaschool en kleinzoon van de carnavalsprins, kreeg een speciale medaille omgehangen. ,,Rob laat de komende dagen aan de mensen in Lennisheuvel zien hoe je carnaval moet vieren”, lachte prins Paul. Daarna was het tijd voor zijne doorluchtige hoogheid om zijn reis te vervolgen. Hij bezoekt vrijdagochtend ook nog de Molenwijkschool, Angelaschool, De Maremak en De Spelelier.

In Orion werd het feest ook zonder de prins voortgezet. Zo was er een grote show met opvoeringen van de kinderen. En iedereen mocht stemmen op de leukst verklede leerlingen. De jongen en het meisje met de meeste stemmen werden gekroond tot Mister en Miss Carnaval.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Filipe buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Podium Boxtel Alfa TopSlank Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Elan Bikes support Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel