RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:07:58    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 08 februari 2013 10:06 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2013 18:09 uur

Aftrap carnaval in Lennisheuvel

Aftrap carnaval in Lennisheuvel

Op de foto: Het bezoek van prins Paul en zijn gevolg in Lennisheuvel zorgde voor een lange polonaise in Orion. (Foto: Peter de Koning).

Bruidjes, paarse draken, cheerleaders, indianen, vampiers en cowyboys. Deze figuren waren vrijdag al vroeg te spotten in Lennisheuvel. Daar ging om 08.45 uur het carnavalsfeest van de Sint-Theresiaschool in gemeenschapshuis Orion van start. Prins Paul d’n Urste mengde zich met zijn gevolg in het feestgedruis.

,,De meesten zijn op dit tijdstip nog aan het werk, maar hier is het al één groot feest. En dat is ook de bedoeling: je moet op tijd beginnen en niet meer stopppen”, zei prins Paul vrijdagochtend. Hij kwam met zijn gevolg naar Orion en er ontstond meteen één grote polonaise.

Rob Hermans, leerling van de Theresiaschool en kleinzoon van de carnavalsprins, kreeg een speciale medaille omgehangen. ,,Rob laat de komende dagen aan de mensen in Lennisheuvel zien hoe je carnaval moet vieren”, lachte prins Paul. Daarna was het tijd voor zijne doorluchtige hoogheid om zijn reis te vervolgen. Hij bezoekt vrijdagochtend ook nog de Molenwijkschool, Angelaschool, De Maremak en De Spelelier.

In Orion werd het feest ook zonder de prins voortgezet. Zo was er een grote show met opvoeringen van de kinderen. En iedereen mocht stemmen op de leukst verklede leerlingen. De jongen en het meisje met de meeste stemmen werden gekroond tot Mister en Miss Carnaval.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Gemeente Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro SNS Bank