RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:12:44    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 18 mei 2011 15:14 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2011 15:16 uur

Aftellen voor Alpe d’HuZes

Aftellen voor Alpe d’HuZes

Op de foto: Het team van Kennie Besta Nie is klaar voor Alpe d’HuZes. Van links naar rechts Æde van der Weij, John Joosten, Frank van Berckel, Colinda Aarts, Maaike Schellekens, Martin Aarts en Hans Pijnenburg.

De deelnemers aan de negende editie van Alpe d’HuZes zijn begonnen met aftellen. Over precies drie weken klinkt het startschot voor de monsterlijke sponsortocht in de Franse Alpen waaraan ongeveer vierduizend fietsfanaten deelnemen. De meesten hebben maar één doel: zes keer de top van Alpe d’Huez bereiken. Het Boxtels-Liempdse team Kennie Besta Nie is er klaar voor en organiseert zondag 22 mei in café Becoloth een uitzwaaiveiling voor het goede doel.

Met een Brabantse variant op het officiële motto van Alpe d’HuZes (’Opgeven is geen optie’) heeft de fietsgroep Kennie Besta Nie zich in het najaar van 2010 ingeschreven voor het fietsevenement dat elk jaar weer groter wordt. Kennie Besta Nie wordt gevormd door zeven fanatieke fietsers uit Boxtel en Liempde, aangevuld met liefhebbers die ook hun roots in deze plaatsen hebben. ,,En allemaal hebben we in onze directe omgeving iemand die te maken heeft gehad met kanker”, vertelt Boxtelaar Æde van der Weij. ,,Een van onze teamleden is Maaike Schellekens, die borstkanker heeft overwonnen en waarschijnlijk de meest fanatieke van ons clubje is.” De gehele opbrengst van Alpe d’HuZes gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Met allerlei sponsoractiviteiten heeft Kennie Besta Nie de voorbije maanden al veel geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Als deelnemers aan Alpe d’HuZes hebben de fietsers elk de taak om een aanzienlijk geldbedrag op te halen. ,,Bij ons staat de teller nu op ongeveer 25.000 euro”, denkt Van der Weij. Dat bedrag is een optelsom van kleine giften en donaties van familie en vrienden en grotere bijdragen van sponsors.

Tijdens de uitzwaaiveiling, die zondag om 14.30 uur van start gaat in café Becoloth, worden tal van leuke kavels per opbod verkocht. Naast de gesigneerde spullen van zanger Guus Meeuwis zijn er wielerattributen van de Rabobankploeg beschikbaar. ,,Deelnemers aan de veiling kunnen bieden op gesigneerde shirts van Lars Boom, Robert Gesink en Steven Kruiswijk”, vertelt Van der Weij. ,,Ook de bidon van Robert Gesink is beschikbaar.”

Brabants Centrum is donderdag 9 juni met een verslaggever aanwezig bij Alpe d’HuZes in de Franse Alpen en gaat de verrichtingen volgen van Kennie Besta Nie en Biking4Life, het andere Boxtelse team dat meedoet aan de sponsortocht. Wie deelneemt aan het evenement of nog leuke tips heeft voor de redactie, kan mailen naar bc@brabantscentrum.nl of bellen naar (0411) 67 25 13.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel SNS Bank Rijschool Dolman Koppelmans Olieenzo Natasja fashion TopSlank Geerts advies Meubelmakerijdenberg 040Fit Kindertuin Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep Geld en Makelaardij