RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:58:20    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 06 april 2013 13:05 uur, laatst gewijzigd op 06 april 2013 17:59 uur

Afsluiting natuurpark Boscheind

Afsluiting natuurpark Boscheind

Op de foto: De Boxtelse raadsleden Paul van Hellemondt (VVD, geheel links), Wim van Erp (CDA), Karel Voets (Combinatie95) en Ad van de Wetering (Boxtels Belang) planten met wethouder Peter van de Wiel (derde van links) een boom. (Foto: Peter de Koning).

Een gering en teleurstellend aantal van zeven raads- en commissieleden heeft zaterdagmorgen zes bomen geplant aan de rand van Lennisheuvel: twee walnoten, drie tamme kastanjes en een treurwilg. De actie gold als afsluiting van het project natuurpark Boscheind.

,,Ik had een hogere opkomst verwacht van de Boxtelse politici, maar gelukkig zijn in ieder geval vijf partijen vandaag vertegenwoordigd. De lage opkomst verbaast mij wel een beetje omdat de politiek zelf op deze excursie heeft aangedrongen", liet wethouder Peter van de Wiel weten.

Marria van den Hoven (Democratische Partij Boxtel-Liempde), Ineke van Giersbergen, Stefan de Nijs en Karel Voets (Combinatie95), Paul van Hellemondt (VVD), Ad van de Wetering (Boxtels Belang) en Wim van Erp (CDA) waren de raads- en commissieleden die zaterdag de handen uit de mouwen staken en binnen een half uurtje de zestal bomen in de grond plantten. Peter Mannien (raadslid Combinatie95) maakte namens de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL) zijn opwachting. 

De twee walnoten en drie tamme kastanjes werden zaterdagmorgen geplant rondom de houten palen van de Romeinse boerderij op een heuvel in het natuurpark. ,,De Romeinen introduceerden deze bomen tijdens hun bewind in West-Europa", legde een van de aanwezige ambtenaren uit. De treurwilg werd bij de poel geplant. Deze boom verwijst naar de mix van cultuurlijke beplanting en natuurlijke beplanting in natuurpark Boscheind.  

  

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij