RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:44:40    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 juni 2014 14:53 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2014 09:18 uur

'Afscheidscadeau' op Petrusschool

\'Afscheidscadeau\' op Petrusschool

Op de foto: Leerlingen uit groep 8 van de Sint-Petrusschool onthulden vrijdagmiddag hun afscheidscadeau: een wandschildering. (Foto: Annelieke van der Linden).

De leerlingen van groep 8 gaan nog exact zes weken naar de Sint-Petrusschool, daarna is het tijd om afscheid te nemen en naar de middelbare school te gaan. Ze laten echter een heel bijzonder afscheidscadeau achter: een graffitischildering op het schoolplein. Vrijdagmiddag werd het kunstwerk onthuld, onder toeziend oog van alle leerlingen van de school.

Jaarlijks laten leerlingen van groep 8 een afscheidscadeau achter op de Sint-Petrusschool. Op één van de wanden bij het schoolplein stond een oude tekening, waardoor bij de ouderraad het idee ontstond om iets nieuws op de muur te zetten. Met hulp van Steven van de Ven, die vaker kunstwerken van graffiti maakt, hebben de leerlingen aan een wandschildering gewerkt. Ieder kind maakte een eigen tekening op papier en Steven zorgde voor twee ontwerpen kwamen waarin van ieder kind iets was verwerkt.

De kinderen kozen unaniem voor één van ontwerpen en werkten hard aan de schildering. Drie weken geleden werd de wand volledig afgeplakt, zodat het eindresultaat voor iedereen nog een verrassing was. Na de onthulling waren alle aanwezige kinderen en ouders vol lof. ,,Alles wat je ziet heeft met de Petrusschool te maken”, legt Willem van de Vorst uit groep 8 uit. ,,Zo staan er vissen en water, omdat Petrus vroeger een visser was.” Ook staan alle namen van de leerlingen op de wand. Willem: ,,Zo kan ik aan iedereen laten zien dat ik heb meegewerkt...”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro TopSlank 040Fit Modecentrum Frans Theelen Koppelmans Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Beleef Boxtel Huidtherapie Kindertuin Toverboom SNS Bank Geerts advies Gemeente Boxtel Olieenzo Zwanenberg adviesgroep