06:04:37    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 19 mei 2011 14:31 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 14:33 uur

Afscheid van Bernard van Duijnhoven

Afscheid van Bernard van Duijnhoven

Op de foto: Directeur Bernard van Duijnhoven geeft tekenles aan leerlingen uit groep 3a van basisschool De Oversteek. (Foto: Albert Stolwijk).

Dat Bernard van Duijnhoven voor een loopbaan als onderwijzer zou kiezen, was eigenlijk al duidelijk toen hij een kind was. In de keuken van zijn ouderlijk huis gaf Van Duijnhoven les aan een denkbeeldige klas met kinderen. In 1970 startte hij zijn loopbaan en sinds 2002 is hij directeur van basisschool De Oversteek in Liempde. Op 1 februari neemt Van Duijnhoven afscheid en gaat hij met vervroegd pensioen. Een terugblik op 41 jaar onderwijs…

In 1970 begon Van Duijnhoven als leerkracht op een basisschool in Veghel. Na vijf jaar werd hij directeur van een school in Wamel. ,,Daar zaten tweehonderd leerlingen”, blikt de directeur van De Oversteek terug. ,,Na elf jaar vertrok ik naar Leende om leiding te geven op een school met 350 leerlingen. In 2002 kwam ik in Liempde terecht waar nóg meer kinderen zaten. Ik ben dus met elke overstap in leerlingaantal gegroeid.”

Centraal in zijn loopbaan staan bouwprojecten. In Wamel begeleidde hij de overstap naar een nieuw schoolgebouw en in Leende werden twee basisscholen samengevoegd. En ook in Liempde was Van Duijnhoven verantwoordelijk voor de verhuizing naar een nieuw gebouw. Een klus waar hij met plezier op terugkijkt: ,,Zo’n grootschalig project geeft een extra uitdaging aan het toch al afwisselende taakpakket”, zegt de directeur. ,,Je krijgt echt de kans iets nieuws en moderns op te bouwen.”

Auteur: Marielle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair