RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:32:36    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 13 juli 2011 09:05 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2011 17:30 uur

Actiedag voor kerkorgel Liempde

Actiedag voor kerkorgel Liempde

Op de foto: Er zijn niet veel Franssen-orgels meer in Nederland. Het Liempdse kerkorgel is een rijksmonument. (Foto: Albert Stolwijk).

De komende jaren wordt in Liempde actie gevoerd om geld bijeen te brengen voor de restauratie van het Franssen-orgel in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding. Het grootste muziekinstrument in het dorp is aangewezen als rijksmonument en moet in stand blijven als cultuurhistorisch erfgoed, vindt het kerkbestuur.

Zondag 11 september wordt onder de titel 'Liemt zet de juiste toon' een actiedag georganiseerd waarbij het uit 1867 daterende Franssen-orgel centraal staat. In combinatie met Nationale Monumentendag én de op nieuwe leest geschoeide verwelkoming van nieuwe dorpsbewoners lopen tal van feestelijke activiteiten van stapel. Fanfare Concordia speelt daarbij een hoofdrol.

Doel van de manifestatie is om fondsen te werven voor de restauratie die minimaal 100.000 euro kost, maar misschien wel het dubbele, zegt vice-voorzitter Tini van den Berg van het kerkbestuur. De voorbije jaren is al 35.000 euro bijeen gebracht. Bij de gemeente Boxtel is een subsidieverzoek neergelegd, maar ook de inwoners van Liempde zullen zelf de beurs moeten trekken.

De organisatoren van de actiedag voor het kerkorgel hopen dat het evenement uitgroeit tot een jaarlijkse culturele manifestatie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg SNS Bank Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies