03:27:46    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 10 november 2013 12:56 uur

Actie tegen schaliegas in Den Haag

Actie tegen schaliegas in Den Haag

Milieudefensie, Schaliegasvrij Nederland en inwoners van schaliegasvrije gemeenten voeren maandag 11 november actie op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag. Het parlement bespreekt die dag een motie van de Partij voor de Dieren. De fractie wil dat de opsporingsvergunning van Cuadrilla door minister Henk Kamp wordt ingetrokken.

De motie van de Partij voor de Dieren wordt door de Tweede Kamer besproken tijdens een debat over energie, waarbij ook schaliegas aan de orde zal komen. Milieudefensie deed vorige week de oproep aan schaliegasvrije gemeenten en belangstellenden om naar Den Haag te komen en te laten zien dat er in Nederland veel verzet is tegen schaliegasboringen.

Vanaf 16.00 uur is de groep aanwezig op het Plein. Leden van de Tweede Kamer zijn uitgenodigd om langs te komen en geïnformeerd te worden. Ook wordt een kop schaliegasvrije aardappelsoep uit de gemeente Noordoostpolder aangeboden. Het debat in de Tweede Kamer duurt van 18.00 tot 23.00 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen