04:50:24    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 maart 2012 17:37 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2012 16:05 uur

Actie tegen onderwijsbezuiniging

Actie tegen onderwijsbezuiniging

Op de foto: Eendjes symboliseren de leus van demonstranten op basisschool De Beemden: 'Je staat niet in je eentje...' (Foto: Albert Stolwijk).

Op vier Boxtelse scholen werd dinsdag geen les gegeven. Leraren staakten in Amsterdam tegen de voorgenomen bezuinigingen die minister Marja van Bijsterveldt wil doorvoeren met de Wet op het Passend Onderwijs. Waar niet werd gestaakt, werd echter toch actie gevoerd. Zonder resultaat, want de Tweede Kamer heeft de wet aangenomen.

Vijftig docenten van de Michaëlschool, De Speelman, De Vorsenpoel en jenaplanschool Molenwijk vertrokken dinsdagochtend per bus naar de Amsterdam Arena om zich bij de circa 50.000 collega's te voegen tijdens de onderwijsstaking. Hun protest richtte zich tegen de bezuiniging van 300 miljoen euro, waarmee niet alleen leerlingen worden getroffen die extra zorg nodig hebben. Ook andere leerlingen zullen de dupe worden omdat leerkrachten minder aandacht kunnen besteden aan de leerlingen als de klassen steeds groter worden. Want dat zal gebeuren, zo verwachten de onderwijsbonden.

Andere scholen sloten de deuren niet, maar toch was ook daar steun voor de actievoerders. Leerlingen en leraren van sbo-school De Maremak maakten hun ongenoegen op het schoolplein kenbaar met mutsen, sjaals en wanten. 'Wij worden in de kou gezet' was hun leus. De kinderen van De Beemden hadden de hele ochtend geknutseld en eendjes gemaakt. Zij staken de stakers een hart onder de riem met het motto 'Je staat niet in je eentje'.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij