RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:49:47    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 06 maart 2012 17:37 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2012 16:05 uur

Actie tegen onderwijsbezuiniging

Actie tegen onderwijsbezuiniging

Op de foto: Eendjes symboliseren de leus van demonstranten op basisschool De Beemden: 'Je staat niet in je eentje...' (Foto: Albert Stolwijk).

Op vier Boxtelse scholen werd dinsdag geen les gegeven. Leraren staakten in Amsterdam tegen de voorgenomen bezuinigingen die minister Marja van Bijsterveldt wil doorvoeren met de Wet op het Passend Onderwijs. Waar niet werd gestaakt, werd echter toch actie gevoerd. Zonder resultaat, want de Tweede Kamer heeft de wet aangenomen.

Vijftig docenten van de Michaëlschool, De Speelman, De Vorsenpoel en jenaplanschool Molenwijk vertrokken dinsdagochtend per bus naar de Amsterdam Arena om zich bij de circa 50.000 collega's te voegen tijdens de onderwijsstaking. Hun protest richtte zich tegen de bezuiniging van 300 miljoen euro, waarmee niet alleen leerlingen worden getroffen die extra zorg nodig hebben. Ook andere leerlingen zullen de dupe worden omdat leerkrachten minder aandacht kunnen besteden aan de leerlingen als de klassen steeds groter worden. Want dat zal gebeuren, zo verwachten de onderwijsbonden.

Andere scholen sloten de deuren niet, maar toch was ook daar steun voor de actievoerders. Leerlingen en leraren van sbo-school De Maremak maakten hun ongenoegen op het schoolplein kenbaar met mutsen, sjaals en wanten. 'Wij worden in de kou gezet' was hun leus. De kinderen van De Beemden hadden de hele ochtend geknutseld en eendjes gemaakt. Zij staken de stakers een hart onder de riem met het motto 'Je staat niet in je eentje'.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding