RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:21:13    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 19 oktober 2011 17:27 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 12:26 uur

Actie tegen boring schaliegas

Actie tegen boring schaliegas

Het onlangs opgerichte burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel organiseert vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober de eerste plaatselijke actiedagen tegen de voorgenomen proefboringen. Sinds dinsdag plakken milieuactivisten van GroenFront! op diverse locaties protestaffiches.

Meer dan honderd bezorgde Boxtelaren hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen het boren naar schaliegas in het hart van Het Groene Woud. Dat stelt Mirjam Bemelmans van Transition Town Boxtel. Haar organisatie is een van de participanten in het burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel dat onlangs werd opgericht. Morgen en overmorgen komt de groep voor het eerst in actie. Om mensen bewust te maken van de risico’s van de boringen.

Leden van het burgercomité hebben een boortoren nagebouwd en die wordt op een vrachtwagen rondgereden. Voorts delen actievoerders, herkenbaar aan speciale T-shirts met het opschrift ’Schaliegas NEE’, tienduizend folders uit. Daarop staan de belangrijkste argumenten tegen de proefboringen. Dat gebeurt niet alleen in het centrum van Boxtel, maar ook bij het NS-station, bij supermarkt Albert Heijn en de winkelcentra Selissen en Oosterhof. Bemelmans hoopt dat iedereen in Boxtel de petitie tegen schaliegas tekent. Dat kan via de website: http://petities.nl/petitie/stop-schaliegaswinning-in-nederland.

Donderdag 27 oktober wordt in de Tweede Kamer het rondetafelgesprek voortgezet dat in september werd gestart. Geïnteresseerde Boxtelaren kunnen de bijeenkomst bijwonen en gratis meereizen met de bus die het gemeentebestuur laat rijden. Belangstellenden kunnen zich tot vrijdag 21 oktober 17.00 uur opgeven bij de voorlichter Bas Schel bsc@boxtel.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Meubelmakerijdenberg