08:58:22    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 maart 2012 19:45 uur, laatst gewijzigd op 11 maart 2012 22:31 uur

Acteurs Orion maken indruk

Acteurs Orion maken indruk

Op de foto: Scène uit het blijspel Straf dat Teejatergroep Orion op de planken brengt. (Foto: Gerard Schalkx).

Een toneelavond met allure, herkenning en de nodige humor. Dat bezorgt Teejatergroep Orion haar toeschouwers met het blijspel Straf geschreven door Ton Davids. Het publiek wordt op een verrassende wijze vanaf de binnenkomst betrokken bij het verhaal.

Onder regie van Maarten Melis zijn de spelers erin geslaagd om het publiek van begin tot eind te boeien met vlot en herkenbaar karakterspel. Burgemeester Frank van Beers vond de spelers vrijdagavond tijdens de première in gemeenschapshuis Orion allemaal ’kanjers’ die het geheel zó levensecht voor het voetlicht brachten dat het in het begin bijna griezelig was.

De spelers toonden een groot inlevingsvermogen en een sterke concentratie om in een rap tempo de verschillende emoties van het door hen gespeelde personages op treffende wijze gestalte te geven. Regisseur Maarten Melis had hen gevraagd de karakters niet ’te spelen’ maar echt te zijn. Dat is zeker gelukt. Melis is erin geslaagd om een goed op elkaar afgestemd geheel voor het voetlicht te brengen, waarin Joke van de Moosdijk, Annelies van Haaren, Wilma en Rina Janssen, Debby van de Loo en Nick Oudejans het beste uit zichzelf weten te halen.

Het verhaal speelt zich af in een verzorgingshuis, in de kamer van Anton Velsen. Kees van de Loo slaagt erin door subtiele mimiek en luttele bewegingen het stuk te dragen als een oude, stille man die bij zijn omgeving zeer verschillende emoties losmaakt.

Toneelliefhebbers kunnen in gemeenschapshuis Orion nog genieten van het toneelstuk ‘Straf’ op zondag 11 maart om 14.30 uur alsmede woensdag 14, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart om 20.15 uur. De zaal opent drie kwartier voor aanvang. De kaarten à 8,50 euro zijn te koop bij boekhandel Elckerlijc aan de Markt, het UITpunt in de bibliotheek aan de Burgakker en via e-mail: elkeloo@kpnplanet.nl.

Auteur: Margo Bartelds

Advertenties