10:47:41    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 13 oktober 2013 09:30 uur, laatst gewijzigd op 14 oktober 2013 15:02 uur

Accu mobieltje in modelvliegtuig

Accu mobieltje in modelvliegtuig

Op de foto: De indoorvliegtuigjes zijn gemaakt van depron, het soort piepschuim dat ook wordt gebruikt voor de productie van vleesschaaltjes. (Foto: Gerard Schalkx).

UPDATE - De trainingen die zaterdag werden gehouden, beloofden veel. Zondag 13 oktober hield de jubilerende Modelvliegtuigclub Boxtel (MVC) het Nederlands kampioenschap indoorvliegen. De circa twintig leden zijn zelf alleen in de buitenlucht actief, maar daar kon u wel eens verandering in komen, zegt voorzitter Dirk Habraken.

Door de ontwikkeling van de mobiele telefonie zijn lichtgewicht accu’s op de markt die uitermate geschikt zijn om modelvliegtuigen te sturen. Dat stelt modelvliegers in staat ook in sporthallen te tonen welke capriolen hun toestellen uit kunnen halen. De top van Nederland kwam in Boxtel bijeen voor de eerste van vier wedstrijden waarin gestreden werd voor de nationale titel. MVC sloot met het evenement het vijftigjarig bestaansjubileum af. Het evenement trok circa tweehonderd belangstellenden.

Uitslag eerste competitiewedstrijd precisiekunstvlucht indoor NK 2014

Aeromusical: 1. Derk van der Vecht; 2. Bert van der Vecht.
Internationaal: 1. Derk van der Vecht; 2. Ernst Disse; 3. Ron Smetsers.
Gevorderden: 1. Richard Huizer. Beginners: 1. Roy Oostema; 2. Sander ten Hove; 3. Niek Wierda.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Elan Bikes support Toverboom TopSlank Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Alfa EmielTechniek