17:43:19    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 15 juni 2011 20:47 uur, laatst gewijzigd op 15 juni 2011 20:50 uur

Aanpak Breukelsplein vertraagd

Aanpak Breukelsplein vertraagd

Op de foto: Kermis op het Breukelsplein. (Archieffoto Brabants Centrum).

De reconstructie van het Breukelsplein staat al jaren hoog op het verlanglijstje van de gemeente Boxtel. Het project prijkt nog altijd op de meerjarenbegroting en hoewel er achter de schermen voorzichtig aan een ontwerp wordt gewerkt, lijkt de aanpak van het plein nog heel ver weg.

Deze week werd duidelijk dat er wel enige beweging is. Zo heeft adviesbureau Bodac uit Schijndel onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van munitie onder de kinderkopjes van het Breukelsplein. Die munitie zou daar terecht kunnen zijn gekomen tijdens oorlogshandelingen. Er zijn geen aanwijzingen dat er munitie of ander oorlogstuig ligt, zo meldt een onderzoeker desgevraagd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel is het niet te verwachten dat de reconstructie van het Breukelsplein op korte termijn wordt opgepakt. ,,De reconstructie hangt samen met het parkeren in Centrum-West en dus met de integrale visie op parkeren in het gehele centrum”, stelt de woordvoerder. ,,Nu de gemeenteraad om een integrale visie heeft gevraagd, moet die eerst opgesteld worden alvorens er ook concrete plannen voor het Breukelsplein worden gemaakt.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Elan Bikes support Filipe Beleef Boxtel Toverboom Alfa Olieenzo TopSlank EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht