RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:14:12    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 11 november 2011 12:16 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2011 10:12 uur

Aanleg fietspad Esch-A2 uitgesteld

Aanleg fietspad Esch-A2 uitgesteld

Op de foto: De aanleg van een vrijliggend fietspad tussen de Gestelseweg in Esch en de rijksweg A2 is uitgesteld. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Het voornemen van het college van B. en W. in Haaren om aan het einde van dit jaar een vrijliggend fietspad tussen Esch en de rijksweg A2 te realiseren blijkt niet haalbaar. Begin 2011 is al gestart met de voorbereidingen van het project.

Volgens wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren is de aanleg van het veelbesproken fietspad uitgesteld omdat de onderhandelingen over de aankoop van de gronden moeizaam verlopen, er voor de aanlegvergunning een uitgebreide procedure doorlopen moet worden en een deel van het fietspad in overleg met de gemeente Boxtel dient te worden gerealiseerd. ,,Hierover is inmiddels wel overstemming bereikt”, aldus Van den Dungen, die eerder dit jaar liet weten dat het fietspad ’normaal gesproken’ in 2012 in gebruik kon worden genomen.

Van den Dungen: ,,Ik kan nu geen tijdstip noemen, maar ons streven blijft om zo snel mogelijk te beginnen met de aanleg. De raad heeft het college bij de begroting 2011 met een amendement opdracht gegeven om binnen een zo kort mogelijke termijn tot realisatie van het vrijliggende fietspad te komen en daar willen ons aan houden. De komende weken verwacht ik meer duidelijkheid, waarbij het vooral belangrijk is dat we een goede fietsvoorziening realiseren. Als we daarvoor meer tijd nodig hebben dan is dat niet anders, maar het komt zeker goed. ”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Rijschool Dolman Geld en Makelaardij Olieenzo Toverboom Gemeente Boxtel Tiga Kindertuin Natasja fashion Doornmalen electro SNS Bank 040Fit Huidtherapie Beleef Boxtel Zwanenberg adviesgroep Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies