RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:40:02    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 27 juli 2012 09:31 uur, laatst gewijzigd op 27 juli 2012 09:42 uur

Aan de slag voor wildbreiroute

Aan de slag voor wildbreiroute

Op de foto: Ruim twintig dames kwamen donderdag naar buurthuis De Tempelier in Haaren om een steentje bij te dragen aan de wildbreiroute. (Foto: Peter de Koning).

Buurthuis De Tempelier, gevestigd in de nieuwe wijk Wijngaert in Haaren, wordt iedere donderdag omgetoverd in een breicafé. Iedereen is van 19.00 tot 21.00 uur welkom om mee te werken aan een wildbreiroute van zorgcentrum Haaresteyn naar de Wijngaert. Zaterdag 8 september wordt de nieuwe woonwijk officieel geopend door burgemeester Frans Ronnes. Hij breit de laatste eindjes aan elkaar. 

Negentig bewoners met een verstandelijke beperking verhuisden in januari naar de Wijngaert in Haaren. Om een symbolische verbinding te leggen tussen de wijk en het centrum is er een brei-actie op touw gezet. Bij de huisarts, fysiotherapeut, de bibliotheek en het gemeentehuis van Haaren staan bakjes met breispullen. Als mensen aan het wachten zijn, kunnen ze een stukje breien.

Daarnaast wordt wekelijks een breicafé georganiseerd in buurthuis De Tempelier aan De Klaver in Haaren. De aftrap vond donderdag plaats. Ook Liempdse dames waren aanwezig. Een week voor de officiële opening van de wijk, zaterdag 8 september, worden alle werkjes verzameld en komt er een wildbreiroute tussen zorgcentrum Haarensteyn en de wijk Wijngaert.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair SNS Bank Meubelmakerijdenberg Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen