RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:35:31    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 23 december 2013 13:02 uur, laatst gewijzigd op 24 december 2013 12:23 uur

ATB'ers strijden om titel in Boxtel

ATB\'ers strijden om titel in Boxtel

Op de foto: Drie deelnemers aan het open Boxtels ATB-kampioenschap in actie op het zware, modderachtige parcours rond recreatieplas De Langspier. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Op het parcours bij recreatieplas De Langspier waar een dag eerder de jaarlijkse Boxtelse cyclocross werd gehouden, streden maandag bijna veertig deelnemers in de categorieën 16 tot 50 jaar en 50-plussers om het plaatselijke ATB-kampioenschap. Er namen geen vrouwen deel aan het sportieve spektakel van de organiserende Stichting Wielerbelangen Boxtel.

,,Nu is het weer prima en schijnt zelfs de zon, maar vanochtend zag het er een stuk minder uit. Jammer, want anders hadden we vandaag waarschijnlijk een veel groter deelnemersveld gehad dan 36 renners. Bovendien moeten veel ATB-rijders vandaag gewoon werken." Ad Krimp van de organisatie van de Boxtelse titelstrijd zei het maandagochtend met een lichte teleurstelling in zijn stem. ,,De wedstrijd duurt een uur. De ronde is in vergelijking met de cyclocross van zondag ingekort."

De belangstelling van het publiek was, zoals verwacht, minder groot dan een dag eerder toen de eliterenners, amateurs, vrouwen, masters, junioren en nieuwelingen de Boxtelse blubber moesten trotseren.  Maar het fanatisme en het enthousiasme van de 29 deelnemers in de leeftijdscategorie 16 tot 50 jaar en zeven 50-plussers was er niet minder om. Een van hen was voormalig brandweerman Paul Handgraaf uit Boxtel. ,,Ik train regelmatig en met veel plezier in de omgeving van Boxtel, maar rijd maar één wedstrijd per jaar. Dat is dus deze wedstrijd, het open Boxtels ATB-kampioenschap. Voor mij gaat het niet om de overwinning, maar puur om de lol."

Veel deelnemers zagen maandagmorgen flink af op het zware, zompige en modderachtige parcours. Thomas Renders uit Rosmalen moest vanwege materiaalpech voortijdig in de remmen knijpen. ,,Dit is even balen ja, maar de ketting liep steeds vast door de blubber, waardoor ik ook een gevaar vormde voor de andere deelnemers. Twee renners waren al bij mij achterop geklapt. Het had voor mij geen zin meer om langer door te gaan. Jammer, maar het is niet anders."

Hieronder staan de de uitslagen van het open Boxtels ATB-kampioenschap vermeld.

Categorie 16 tot en met 50: 1. B. v. Reeden (Druten); 2. D. Rombouts (Luijksgestel); 3. M. v. Dijk (Sint-Oedenrode); 4. B. Kuip (Sint-Michielsgestel); 5. B. de Poorter (Sint-Oedenrode); 6. W. v.d. Knaap (Budel); 7. R. Biesterbos (Boxtel).

Categorie 50-plus: 1. S. Mandigers (Boxtel); 2. F. v. Oirschot (Oisterwijk); 3. K. Klerks (Helvoirt); 4. F. Verheijden (Liempde); 5. P. Handgraaf (Boxtel); 6. K. Nouws (Boxtel); 7. T. v.d. Elzen (Sint-Michielsgestel).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Natasja fashion Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geerts advies Toverboom Rijschool Dolman Koppelmans TopSlank Kindertuin Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Olieenzo SNS Bank Zwanenberg adviesgroep Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Tiga