RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:03:54    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 01 september 2011 14:34 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2011 16:01 uur

ADO stapt op uit onvrede

De Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling (ADO) in Boxtel gooit het bijltje er bij neer. Na het college van B. en W. meer dan tien jaar een mening te hebben gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen, wordt het instituut de laatste tijd volledig genegeerd, vindt voorzitter Frans de Man.

De Man vertelt dat er al langer onvrede bestond over de wijze waarop B. en W. omgaat met de ADO. ,,Ervaring leert dat het college op ongevraagde adviezen niet reageert en deze grotendeels naast zich neerlegt. Van gevraagde adviezen wordt afgeweken zonder daarbij een verklaring te geven, terwijl dat wel de afspraak is.”

Ondanks toezegging van B. en W. bleven verbeteringen uit, stelt de ADO-voorzitter. ,,Integendeel, uit de media vernemen we over plannen als de proefboringen naar schaliegas, de toekomst van De Kleine Aarde, ondergrondse opslag van kernafval en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Op geen van deze onderwerpen had het college blijkbaar behoefte aan onze mening.”

Wethouder Peter van de Wiel voelt zich naar eigen zeggen ’overvallen’ door het besluit van de ADO en zegt zich niet te kunnen herkennen in de kritiek: ,,Mijn deur blijft open voor een goed gesprek.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding