RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:43:06    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 05 december 2012 17:19 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2012 09:35 uur

90 jaar en nog altijd strijdbaar...

90 jaar en nog altijd strijdbaar...

Op de foto: De Boxtelse burgemeester Hans van Brummen zet Pola van der Donck in de bloemetjes tijdens haar negentigste verjaardag. Rechts Pola's tweelingzus Katja. (Foto: Peter de Koning).

Ondanks dat ze woensdag haar negentigste verjaardag vierde, denkt Pola van der Donck er nog niet aan om haar werkzaamheden voor de aidsbestrijding in Zambia te beëindigen. Met name dankzij de naar haar vernoemde stichting kan de hulp aan kinderdorp Palabana gecontinueerd worden. ,,Binnenkort ga ik er weer een kijkje nemen..."

In restaurant De Waag aan de Markt bereidde de Stichting Pola van der Donck de Boxtelse aids-activiste een feestje. En niet alleen haar. Ook tweelingzus Katja werd in het zonnetje gezet. Het tweetal werd 90 jaar.

Burgemeester Hans van Brummen prees de doortastendheid waarmee Van der Donck door de jaren heen mensen en middelen wist vinden om weeskinderen met een HIV-besmetting te helpen. ,,Een gemeenschap als Boxtel moet er trots op zijn zulke bijzondere mensen als Pola in haar midden te hebben. Goed dat er ook maatregelen zijn getroffen voor de toekomst dankzij de stichting. Hierdoor is het duurzame karakter van de hulpverlening verzekerd."

Van der Donck zelf toonde zich onder de indruk. ,,Ik wist wel dat er iets stond te gebeuren. Maar dit had ik niet verwacht. Erg leuk al die felicitaties. Zelfs mijn goede vriendin Els Borst is er", glunderde de jarige.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg 040Fit Rijschool Dolman Kindertuin Gemeente Boxtel Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep Koppelmans Tiga Toverboom Beleef Boxtel Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Geerts advies Doornmalen electro SNS Bank