01:42:41    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 23 december 2011 13:30 uur, laatst gewijzigd op 26 december 2011 21:27 uur

8.800 euro voor Serious Request

8.800 euro voor Serious Request

Op de foto: De zelfgemaakte wafels door de derdeklassers vinden gretig aftrek tijdens de kerstmarkt van het JRL. (Foto: Gerard Schalkx).

Jolien Sillekens, Roos Kamps, Lieke van Aarle en Floris Oostendorp overhandigen vandaag, vrijdag 23 december een cheque van 8.800 euro aan de deejays in het Glazen Huis te Leiden. Het is de opbrengst van de kerstactie die alle scholieren van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel eerder op de dag hielden voor 3FM Serious Request. 

De opbrengst is bekendgemaakt door gymdocent Mark Don, een van de coördinatoren van de kerstactie. Eerder gaf hij al aan erop te rekenen dat het resultaat van vorig jaar (vijf mille) ruim zou worden overschreden. Hij schrijft het succes met name toe aan de sponsorloop.

De vwo- en havoleerlingen in de bovenbouw moesten in vijf kwartier zeven rondjes van zevenhonderd meter rond de school rennend of wandelend afleggen. ,,De gratis rij- of simulatorlessen die door autorijschool Eckhardt in het vooruitzicht werden gesteld voor de leerling wie het mooist was verkleed en wie de snelste tijd liet noteren, gaf was een extra stimulans om mee te doen", aldus Don.

Rond het middaguur was het een drukte van belang in en rond het schoolgebouw aan de Grote Beemd in Boxtel. Op de laatste dag voor de kerstvakantie zetten alle leerlingen zich in om geld bijeen te brengen voor het Rode Kruis.

De opbrengst wordt direct na afloop aangeboden aan de deejays van radio 3FM die de hele week vastend doorbrengen in het Glazen Huis te Leiden. Het verzoeknummer dat Jolien, Roos, Lieke en Floris, leerlingen uit 5 vwo, aanvragen staat vast: 'This isn't everything you are' van Snow Patrol.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Olieenzo buisman optiek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen TopSlank Toverboom EmielTechniek Podium Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Filipe Remax-optimus