21:38:37    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 september 2013 07:55 uur, laatst gewijzigd op 07 september 2013 07:59 uur

60 burgemeesters in Liempde

60 burgemeesters in Liempde

De gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode organiseerden vrijdag de jaarlijkse fietsdag voor burgemeesters, gemeentesecretarissen en hun aanhang. Deze sportieve bijeenkomst vindt jaarlijks in een andere gemeente plaats. Ook burgemeester Mark Buijs nam deel aan de fietstocht en kon de andere deelnemers kennis laten maken met de gemeente Boxtel. De pauze vond namelijk plaats bij café Het Wapen van Liempde.

57 burgemeesters en gemeentesecretarissen meldden zich aan voor de fietstocht. De ’gezelligheidsfietsers’ legden een tocht af van ongeveer dertig kilometer en voor de ’tourfietser’ was er een route van zestig kilometer uitgezet. ,,De route was voor ons een verrassing, maar het is erg leuk dat ik de andere deelnemers een stukje van de gemeente Boxtel kan laten zien”, aldus burgemeester Buijs, die woensdag ook al op de fiets stapte om kennis te maken met de Liempdse gemeenschap. ,,Het is erg gezellig en tijdens de tocht wissel je allerlei ervaringen in je eigen gemeente uit met andere burgemeesters.”

De middag eindigde met het Open Nederlands kampioenschap wielrennen voor burgemeesters en gemeentesecretarissen. 23 deelnemers streden om de titel. Joost van Oostrum, de burgemeester van Rhenen, ging net als vorig jaar met de titel naar huis. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie