11:49:36    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 11 mei 2013 16:32 uur, laatst gewijzigd op 12 mei 2013 20:49 uur

50 jaar Ton Verstraten in Blanca

50 jaar Ton Verstraten in Blanca

Op de foto: Burgemeester Hans van Brummen verricht de openingshandeling met de kleinkinderen van Ton Verstraten. (Foto: Gerard Schalkx).

De leegstaande fabriek van wasserij Blanca aan de Baroniestraat staat vier opeenvolgende weekeinden in het teken van de Boxtelse beeldend kunstenaar Ton Verstraten. De expositie ’Ton Verstraten 50 jaar in beeld’ werd zaterdag officieel geopend door burgemeester Hans van Brummen en Mees, Merel, Tijn en Jonas, de kleinkinderen van Verstraten. Zij lieten vijftig kleurige ballonnen op in de oude fabriekshal.

Kunst- en cultuurhistoricus Peter Thoben verzorgde een inleidende toespraak tijdens de officiële opening en was onder de indruk van de expositie. ,,Deze kunstenaar heeft alle hallen van het industriële complex passend ingevuld.” Burgemeester Van Brummen noemde de tentoonstelling een grote prestatie van Verstraten. ,,Gelukkig is de ruimte nog meerdere weekeinden open, zodat ook andere bezoekers alle kunstwerken kunnen zien.”

In de opeenvolgende weekeinden tot en met zaterdag 1 en zondag 2 juni is de expositie te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. Verschillende muzikanten komen langs om de expositie muzikaal te omlijsten. Zo komen Adrie van Osch en Jos Vervoort van Two of Us zondag 19 mei langs. Singer-songwriter Dennis Wels treedt zaterdag 25 mei op. Die dag is er ook een workshop glas in lood van Josette Pijnenborg.

Muzikant Serge Castellani komt een dag later op bezoek en dan is er ook een workshop bronsgieten en patineren. De overzichtstentoonstelling wordt zondag 1 juni afgesloten met optredens van gitarist Harry Hendriks en de talentenklas van MiK Kunsteducatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies