17:53:45    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 14 mei 2011 00:27 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2011 17:20 uur

44 jaar Ploegersland in boekvorm

44 jaar Ploegersland in boekvorm

Op de foto: Adjudant Jan, prins Tuur, Ploegersvoorzitter Henk Keijsers, burgemeester Frank van Beers en de samenstelster Riki van Kuringen (vlnr) bladeren door de carnavalskroniek. (Foto: Gerard Schalkx).

Riki van Kuringen maakte ooit al een carnavalskroniek toen Ploegersland 25 jaar bestond. Nu het vier keer elfjarig bestaansjubileum van de Liempdse prinsenvereniging wordt gevierd, heeft zij een bijgewerkte versie gepresenteerd.

Tijdens een jubileumreceptie in een grote feesttent op evenemententerrein D'n Tip reikte de oud-Liempdse het eerste exemplaar van het chronologische zottenoverzicht uit aan voorzitter Henk Keijsers van carnavalsstichting De Ploegers. Vervolgens kregen ook prins Tuur en burgemeester Frank van Beers het jubileumboek.

En later op de avond, toen hofkapel De Kromploegers haar indrukwekkende muziekshow Goei Bloes al was gestart, overhandigde de samenstelster ook Jan van den Berk het boek dat dezelfde titel draagt als destijds: 'En Liemt, het ploegde voort...' Van den Berk was in 1967 de eerste carnavalsprins in Liempde.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding