15:54:54    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 december 2013 10:54 uur, laatst gewijzigd op 20 december 2013 10:59 uur

4000 euro voor Serious Request

4000 euro voor Serious Request

Op de foto: De finish van de knikkerbaan in de hal van SintLucas in Boxtel.

Studenten van Sintlucas in Boxtel hebben 4000 euro opgehaald met de verkoop van knikkers. De studenten kregen donderdagochtend de opdracht om één grote knikkerbaan te bouwen en binnen 24 uur zo veel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request van radiozender 3FM.

,,Dit is heel gaaf”, zei gastdocent en projectleider Pieter Verbraak. ,,Als je 24 uur wakker bent, krijg je op een gegeven moment wel een dip. Daar moet je doorheen. Om half drie gaf een groepje leerlingen nog een optreden. Dat was super.”

De tweede- en vierdejaarsstudenten van de opleiding Projectleider Interieur Exterieur (PIE) werkten de hele nacht door. De 120 studenten waren verdeeld in vijftien groepen, die rond een thema een stukje van de baan moesten maken.

Groep 14 koos voor donderochtend het thema circus. ,,Laten we eerst brainstormen”, zei Sanne Wenteler. De groep bedacht wat er allemaal bij hun thema past. Ze kwamen op dieren, een clown, een acrobaat en de kleuren rood en geel.

De grote knikkerbaan werd als één geheel opgesteld in de hal en expositieruimte van SintLucas. Het 24-uur durende project was te volgen via een livestream. Volgens Verbraak hebben steeds twintig tot vijftig mensen de livestream bekeken.

,,Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen. Dan wel iets anders dan een knikkerbaan en Serious Request is ook wel heel leuk omdat het leeft, maar we kunnen ook best een ander goed doel kiezen”, aldus Verbraak.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Beleef Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank EmielTechniek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Filipe Remax-optimus Geld en Makelaardij Huidtherapie