12:42:48    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 27 juni 2012 19:44 uur, laatst gewijzigd op 28 juni 2012 12:22 uur

400 woningen in plan Selissen

400 woningen in plan Selissen

Op de foto: Zicht op het plangebied Selissen waar Boxtel tot 2030 vierhonderd huizen wil bouwen. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel heeft een stedenbouwkundige visie gemaakt voor de bouw van 400 huizen in plangebied Selissen. De eerste 200 woningen moeten voor 2020 gebouwd worden, in de periode 2020-2030 moeten er nog eens 200 gerealiseerd worden.

Sinds de oksel tussen de spoorwegen niet meer in beeld is voor woningbouw, werkt Boxtel aan een visie voor Selissen. Langs 'De Poort van Boxtel' (Bosscheweg) komt ruimte voor wonen, zorg en bedrijvigheid. Met Zorggroep Elde wordt de toekomst van het complex Lindenlust in beeld gebracht, aan de Poolsestraat is ruimte voor extra woningbouw.

In het binnengebied van Selissen wil Boxtel uiteenlopende soorten huizen bouwen. Dichtbij de A2 wordt gedacht aan wijk met een stedelijk karakter, die door wal- of muurwoningen of een scherm wordt gevrijwaard van snelwegherrie. In het groenere deel van Selissen wordt - met respect voor de oude contouren van het gehucht - gebouwd volgens het uitgangspunt 'wonen in het groen'.

De plannen worden gepresenteerd op www.boxtel.nl/selissen. In augustus buigt de adviescommissie Ruimtelijke Zaken zich over de visie, de gemeenteraad moet in december een besluit nemen. 

Lees meer over de plannen voor Selissen in Brabants Centrum van donderdag 28 juni.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Olieenzo Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel