RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:04:56    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 21 november 2012 14:58 uur, laatst gewijzigd op 21 november 2012 15:03 uur

4 ton voor landschapsprojecten

4 ton voor landschapsprojecten

Op de foto: De schaapskudde van Maarten Pijnenburg was eind september bij de opening van de ecologische verbindingszone Blauwhoefseloop aan de Ramsteeg in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning).

Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, trok twee jaar geleden de stekker uit het Stimuleringskader Groen Blauwe Diensten voor projecten voor kwaliteitsverbetering van het landschap. De gemeente Boxtel heeft echter onderhandeld met de provincie over nieuwe projecten. Naast een eigen bijdrage van 200.000 euro krijgt Boxtel ook twee ton van de provincie.

De aanvraag omvat een zevental projecten, waarvan een aantal wordt gecontinueerd. Zo komt er een ’Appeltje voor de dorst deel 2’ waarbij hoogstamfruitbomen worden gepland in buitengebied, maar ook in de bebouwde kom. Het biodiversiteitsprogramma, waarbinnen diverse deelprojecten als de herintroductie van de vogel grauwe klauwier wordt gecontinueerd.

Ook de schapenkudde van Maarten Pijnenburg blijft in Liempde grazen en het project ’Planten Nu 2013’ worden opnieuw geïnvesteerd. Daarnaast komt er een nieuw uitvoeringsprogramma voor gehuchten, zoals buurtschap Hezelaar in Liempde. Tenslotte besteedt Boxtel ook aandacht aan de verbetering van de knelpunten tussen de toeristische gebieden en het stedelijk gebied, zoals het creëren van veilige oversteekplaatsen, en het versterken van cultuurhistorie en archeologie, bijvoorbeeld met behulp van een leskist voor basisscholen.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 22 november.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel