RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:26:06    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 29 april 2014 17:08 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2014 17:13 uur

4 mei: 'Vrijheid geef je door'

4 mei: \'Vrijheid geef je door\'

Op de foto: 7 mei 1992: Boxtel onthult een monument aan de Koppel voor de Boxtelse slachtoffers die vielen tijdens de politionele acties in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië.

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van militaire acties nadien, wordt jaarlijks op 4 mei de nationale dodenherdenking gehouden. Onder het nationale motto 'Vrijheid geef je door' houdt Boxtel Vooruit een herdenkingsbijeenkomst en een stille tocht met kransleggingen.

De plechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek aan de Oude Kerkstraat begint om 18.40 uur en wordt muzikaal omlijst door een klarinetensemble van de Gildenbondsharmonie en het Sint-Petruskoor. Ook een dansgroep van Tiga treedt op.

Aansluitend vindt een stille tocht plaats die via het Indiëmonument aan de Koppel naar de begraafplaats bij de Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat voert. Daar wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

Op beide locaties brengt het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris een vendelgroet terwijl leden van Scouting Boxtel een erewacht vormen. Ook worden bloemenkransen gelegd, onder meer door het gemeentebestuur en de Stichting Veteranen Boxtel. De plechtigheid bij de graven van omgekomen RAF-piloten bij de Heilig Hartkerk wordt eveneens opgeluisterd door muzikanten van de Gildenbondsharmonie; hier spelen koperblazers.

Na het zingen van het Wilhelmus worden op het kerkhof van de wijk Breukelen bloemen gelegd bij de graven van de doden die vielen als gevolg van een ingeslagen vliegende bom in de Mijlstraat. Deelnemers aan de herdenking zijn aansluitend welkom in zaal De Adelaar waar het gemeentebestuur koffie en thee aanbiedt.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro