18:12:35    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 29 februari 2012 14:25 uur, laatst gewijzigd op 29 februari 2012 16:46 uur

28 ton, schoon aan de haak...

28 ton, schoon aan de haak...

Op de foto: Op de plek van het opgebroken streethockeyveldje werd gisteren een 28 ton zware riooloverstort geplaatst. (Foto: Henk van Weert).

Op de plek van het streethockeyveldje op het doodlopende deel van de Europalaan in Boxtel-Oost is woensdagmiddag een 28 ton zware riooloverstort geplaatst. Maandag liet aannemingsbedrijf GMB Civiel uit Opheusden op deze plek ook al een kleiner exemplaar installeren.

Na een periode van winterse kou zijn deze week de werkzaamheden hervat om de riooloverstorten in de wijk Boxtel-Oost uit te breiden. Vóór de kerstvakantie werden al overstorten in de Vorsenpoel en Taxandrialaan vernieuwd, zo'n zelfde exemplaar werd maandag geplaatst in Europalaan. Woensdag werd een tweede riooloverstort op deze plek geplaatst die driemaal zo groot is.

Nadat het karwei op deze locatie is afgerond, wordt de vierde en laatste riooloverstort uitgebreid op Dommeloord. De werkzaamheden aan het riool in Boxtel-Oost zijn het rechtstreekse gevolg van de klimaatverandering. Als bij overvloedige regenval de neerslag niet meer verwerkt kan worden, wordt rioolwater via de overstort op de Dommel geloosd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Doornmalen electro Huidtherapie buisman optiek Alfa Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Filipe Beleef Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij