RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:49:56    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 14 september 2014 08:02 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2014 08:16 uur

250 euro uit WK-pool naar JRC

250 euro uit WK-pool naar JRC

Op de foto: Hans van Bussel (midden) schonk de helft van zijn prijs uit de WK-pool van Brabants Centrum aan basketbalclub JRC Boxtel. Voorzitter Jochen Schellekens nam de cheque in ontvangst. Links journalist Henk van Weert. (Foto: Peter de Koning).

Tijdens de viering van het gouden bestaansfeest heeft basketbalclub JRC zaterdag 13 september een extra verrassing in ontvangst genomen. Hans van Bussel, vader van het 12-jarige jeugdlid Janne, schonk de helft van de geldprijs die hij won in de WK-pool van Brabants Centrum aan de Boxtelse sportclub: 250 euro.

Na afloop van de jubileumtoespraak van JRC-voorzitter Jochen Schellekens nam journalist Henk van Weert van Brabants Centrum kort het woord in sporthal De Braken. Daar waren op dat moment ruim tweehonderd leden en oud-leden bijeen voor het jubileumfeest. Van Weert gaf aan dat ook Brabants Centrum dit jaar feestviert omdat het 'dagblad op donderdag voor Boxtel en omgeving' op 1 december zeventig jaar bestaat. Het bereiken van die mijlpaal viert de krant met de lezers. Onder meer via een voetbalpool tijdens het WK in Brazilië, afgelopen zomer.

Hans van Bussel was een van de zestien prijswinnaars en won 500 euro. De helft van dat bedrag moest hij aan een lokale vereniging of stichting schenken volgens het poolreglement. De Esschenaar koos voor het jubilerende JRC, waar dochter Janne nu een jaar meespeelt. ,,Want ik heb JRC leren kennen als een leuke en sportieve club, waar veel aandacht is voor de opvang van jeugdleden en het basketbalhart op de juiste plaats klopt", zei Van Bussel in een toelichting.

Eerder deelden de Liempdse tennisclub De Peppelieren en turnvereniging Tabitta al in de prijzenpot van Brabants Centrum. De komende weken worden nóg dertien prijzen uitgereikt. Wat JRC Boxtel met het geld gaat doen? Lees het donderdag in de papieren editie van deze krant.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij SNS Bank Beleef Boxtel Koppelmans Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Toverboom Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Kindertuin Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Zwanenberg adviesgroep