RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:39:36    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 08 oktober 2013 18:23 uur, laatst gewijzigd op 09 oktober 2013 12:26 uur

250.000 euro voor biomassaplein

250.000 euro voor biomassaplein

De gemeenten Boxtel, Best, Sint-Michielsgestel, Vught en Schijndel krijgen 250.000 euro van de provincie Noord-Brabant voor de realisatie van een biomassaplein. De vijf gemeenten ontvangen een provinciale subsidie vanuit 'Landschappen van Allure'.

De gemeenten willen graag een biomassaplein realiseren. Snoeiafval wordt gezamenlijk verzameld en verwerkt tot biomassa. In een centrale kan dit worden omgezet in energie. Het streven is om uiterlijk 1 januari 2017 een dergelijk biomassaplein operationeel te hebben.

De vijf verantwoordelijke wethouders zijn blij met de toegekende subsidie en willen graag snel aan de slag gaan. ,,Er is nog een lange weg te gaan, maar mogelijk dat we op korte termijn al met een gedeelte kunnen starten", verklaarde wethouder Peter van de Wiel. Eerder viel het initiatief nog buiten 'Landschappen van Allure', de provincie besloot onlangs om extra geld uit te trekken. Van de Wiel: ,,Ze zien dit project als een mooie kans voor de gehele provincie Noord-Brabant. Mogelijk dat ook andere gemeenten hiermee aan de slag gaan."

De vijf wethouders maakten dinsdagmiddag een ritje in een golfkarretje dat rijdt op biomassa. Het voertuig is ontwikkeld door Helicon Opleidingen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht