RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:45:07    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 22 mei 2012 08:46 uur, laatst gewijzigd op 23 mei 2012 14:53 uur

25.000 euro voor hospice

25.000 euro voor hospice

Op de foto: Huub van Susante (links) van de Stichting Vrienden van het Hospice ontvangt de cheque uit handen van de Liempdse oud-burgemeester Gerard Daandels, voorzitter van de Stichting Sjef van de Laar. (Foto: Albert Stolwijk).

Uit rentebaten van een kapitaal van bijna 1 miljoen euro verstrekt de Stichting Sjef van de Laar jaarlijks subsidies voor ouderenprojecten. Deze week kreeg de stichting Vrienden van het Hospice een cheque van 25.000 euro overhandigd voor de inrichting van een familiekamer.

De Stichting Sjef van de Laar is relatief onbekend, erkende voorzitter Gerard Daandels maandag tijdens de uitreiking van de cheque voor het hospice. Het subsidiefonds voor ouderen dankt zijn bestaan aan de verkoop van de vroegere aanleunwoningen van woonzorgcentrum Simeonshof aan de Annastraat.

Naast een bijdrage voor de inrichting van het hospice dat wordt gerealiseerd bij verpleeghuis Liduina, reikte oud-burgemeester Daandels van Liempde, twee cheques uit aan Zorggroep Elde. Voor de plaatsing van bloembakken bij de vorig jaar geopende wooncomplexen Vinckenrode en Elisabethsdael (Mgr. Bekkersstraat) is 4.000 euro beschikbaar. De rozentuin bij Molenweide (Achterberghstraat) kan voor een bedrag van 1.750 euro vernieuwd worden.

Aanvragen voor een bijdrage in bouwkosten, exploitatie en/of feesten worden niet gehonoreerd, maar verder kunnen veel ouderenprojecten in aanmerking komen. Voorwaarde is wel dat ze worden ontplooid in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel of Esch. Belangstellenden kunnen meer informatie inwinnen bij de secretaris van de Stichting Sjef van de Laar: Martien van Beurden, telefoon (0411) 67 46 21.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Gemeente Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen